Коли вік – не вирок: волинські ветерани впевнено виходять до фіналу чемпіонату України

19 Червня 2017, 20:01
5276

Після зональних змагань одразу дві команди луцького «Аборигена» представлятимуть область на вирішальному етапі ветеранського чемпіонату України у Мукачево.

55, 60, 65 – це не вік для по-справжньому футбольних людей. Протягом двох днів гравці «Аборигена 55+», збірної ветеранів Луцька (вони ж – «Абориген 60+»), збірної ветеранів Житомирської області та команди «Ветеран» з Кременця ламали усі стереотипи, даючи гідний приклад здорового духу хоча б тому самому і набагато молодшому автору цих рядків.

Першого дня, 17 червня, команди змагалися на стадіоні СНУ імені Лесі Українки. У першій грі між собою зійшлися дві команди, які були господарями турніру: у напруженій боротьбі завдяки голу Ігоря Коцюка «Абориген» переграв своїх товаришів зі збірної ветеранів Луцька – 1:0. Ще один поєдинок – між Житомиром та Кременцем – також завершився мінімальною перемогою перших.

Легенда «Волині» Олег Федюков «розряджає гармату» у поєдинку проти житомирських суперників
Легенда «Волині» Олег Федюков «розряджає гармату» у поєдинку проти житомирських суперників

 

А у неділю команди переїхали на стадіон «ЛСТМ» до Княгининка. За більш знайомої атмосфери Олег Федюков, Сергій Чабан, Володимир Фігель та компанія все-таки здолали опір житомирських супротивників – 4:0. Як розповів гравець «Аборигена» Ігор Коцюк, дуже важливо було виграти саме чергову «зарубу» з житомирянами.

«Це дуже непрості суперники, і в першому таймі ми змогли забити лише раз. Утім, дуже добре, що знову зібралися та зустрілися зі старими друзями, хоча на полі, як ви бачили, ми одвічні суперники», – посміхаючись, розповідав «легіонер» луцького ветеранського колективу зі Львівщини.

Враженнями від перипетій поділився й ветеран житомирського футболу Борис Мазур.

«Протистояння з луцькими командами для нас дійсно особливі. Тому завжди з радістю приїжджаємо грати до Луцька», – розповів гість змагань, похваливши за такі можливості Асоціацію ветеранів футболу України, яка є колективним членом Федерації футболу України.

Радійсть вболівальників «Аборигена» після гола Ігоря Бая
Радійсть вболівальників «Аборигена» після гола Ігоря Бая

 

А тим часом, свій поєдинок проти Кременця грала збірна Луцька, у складі якої грав Олександр Тимощук – батько відомого волинського футболіста, а також багато відомих ветеранів. У своїй другій грі лучани переграли суперників з рахунком 4:1, а два перші голи команди забив лікар-травматолог Богдан Бицький, якого ще з початку дня усі вітали з професійним святом медпрацівника.

«Насправді, дуже приємно, що сьогодні такий знаменний день відзначаю спортом, тобто здоровим способом життя. Він допомагає колегам навіть у пристойному віці тримати хороший рівень гри у футбол», – додав лікар-бомбардир «Аборигена 60+».

У наступній грі визначився переможець зональних змагань: гравці «Аборигена» впевнено впоралися із суперниками з Кременця – 7:0. Попри бомбардирські подвиги Ігоря Коцюка, який став найкращим голеадором відбіркового етапу з п’ятьма голами, не менш важливою була надійна гра голкіперів луцької команди – Сергія Чабана та Ігоря Лещенка. Колишній воротар «Волині» після матчу зізнавався, що у нього «підростає» дуже сильна зміна, а другий згадав про неабиякі успіхи «Аборигена» у ветеранському футболі. «Наша команда була віце-чемпіонами Європи у французькій Ніцці, а також двічі вигравала чемпіонат України. Тож до Мукачево поїдемо за новими перемогами», - відзначив голкіпер луцьких ветеранів.

Надійний дует луцьких голкіперів - Ігор Лещенко та Сергій Чабан
Надійний дует луцьких голкіперів - Ігор Лещенко та Сергій Чабан

 

У чому секрет такої прекрасної форми волинських футбольних ветеранів – запитували у президента клубу «Абориген» Віктора Чорнухи.

«Усе просто – ці чоловіки за будь-якої пори року та погоди два рази на тиждень тренуються, а тому постійно тримають себе у життєвому тонусі. Футбол допомагає відпочивати від життєвих труднощів та бути до кінця спортивною людиною – саме тому наших ветеранів аж ніяк не назвеш старими, а самі вони – гідний приклад для наслідування молодим футболістам», – розповів відомий будівельник нашої області.

Завершився турнір, як годиться, справжньою футбольною «зарубою» Луцька та Житомира, у якій друга команда «Аборигена» розписала з суперниками бойові 2:2, а обидва колективи разом покрокували до вирішального етапу чемпіонату України серед ветеранів від 55 років. А чи буде 1-2 липня Мукачево по-футбольному волинським, як обіцяли гравці «Аборигена» – дізнаємося уже за два тижні.






























 

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ 

 

Читайте також: Центр: як лучани День йоги відзначали,

Теніс, «картопля», флорбол: стартувало «Олімпійське літо»

Коментарі
20 Червня 2017, 00:50
Ігор Коцюк з Львівщини
20 Червня 2017, 02:18
Дякую. Я й не знаю, чому написав "з Рівненщини". Чи то під вечір голова уже не варить, чи то пальці не слухаються) Читач завжди побачить)
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024