«Як випарувались»: представники «пахучого» заводу не з’явилися на суд

19 Червня 2017, 15:38
2615

У Волинському окружному адміністративному суді перенесли слухання щодо заводу ТзОВ «БІО ПЕК» за позовом Держекоінспекції через неявку сторони відповідача, а люди влаштували під установою та міською раду акцію протесту.

У понеділок, 19 червня, у приміщенні Волинського окружного адмінсуду відбулося слухання щодо ТзОВ «БІО ПЕК».

На відміну від сторони позивача – представників Волинської державної екологічної інспекції – представники заводу не з’явилися на засідання, надіславши до суду заперечення та ряд документів. Тож суддя ухвалив рішення перенести слухання на 23 червня, на12:00.

Сторона відповідача повинна буде забезпечити обов’язкову явку на наступне слухання. У свою чергу, представники Держекоінспекції матимуть змогу ознайомитися з доданими до справи документами.

Читайте також: У Луцьку судитимуть завод, через діяльність якого смердить у місті

За словами старшого державного інспектора Антона Поліщука, під час проведення перевірки на ТзОВ виявили ряд порушень, а саме, відсутність дозволу на викиди забруднюючих речовин у атмосферу і висновку державної екологічної експертизи. Тож суд повинен призупинити діяльність заводу.

Про ситуацію розповіла і заступник голови громадської ради при Волинській ОДА Маряна Сорочук. За її словами, представники заводу продемонстрували технічну документацію на будівництво заводу та його діяльність, а дозвіл на викиди і висновок експертизи вважають похідними від зазначених вище документів. «Наразі завод призупинив діяльність, тож ми маємо змогу визначити, що є причиною смороду – викиди виробництва чи зливання каналізаційних стоків не у те місце», – додала Мар’яна Сорочук.

Ще до початку судового засідання біля будівлі адмінсуду зібралися десятки людей, які влаштували акцію протесту. Після завершення слухань вони перекрили автомобільний рух вулицею Богдана Хмельницького та пішли пікетувати Луцьку міську раду.

За коментарем журналісти спробували навідатися до керівництва ПрАТ «Гнідавський цукровий завод», на території якого знаходиться скандальне ТзОВ «БІО ПЕК». Утім, у приймальні від коментарів відхрестилися, спочатку посилаючись на обідню перерву, а потім – на відсутність керівництва на робочому місці.

Читайте також: Лучанка вимагає конфіскувати автівки у асенізаторів-порушників















 

Дмитро КУЗНЄЦОВ

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром