У Луцьку засудили винуватця різанини на заправці у 2016 році

28 Грудня 2020, 12:57
2277

У Луцьку засудили чоловіка, який у 2016 році став винуватцем конфлікту на заправці. Підсудний під час сварки вдарив іншого чоловіка ножем у груди.

Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області від 14 грудня 2020 року.

У суді встановили, що 19 січня 2016 року близько 2 години біля АЗС «Shell» на вулиці Рівненській, 98 між один із чоловіків вдарив іншого в потилицю, від чого той впав. Після цього зловмисник почав втікати в напрямку проспекту Волі. Потерпілий наздогнав його, щоб з’ясувати причину конфлікту, але отримав ножем у груди.

У суді обвинувачений свою вину не визнав. Він розповів, що на заправці познайомився з дівчатами та розмовляв із ними, коли до нього підійшов потерпілий, з яким в них виник конфлікт. Потерпілий викликав його на вулицю та намагався вдарити, однак він ухилився та вдарив його у відповідь. Потім хотів ударити ще, але помітив друга потерпілого, який біг на допомогу, тому почав тікати.

За словами обвинуваченого, його наздогнали та збили з ніг. На ходу він дістав розкладний ніж, тож потерпілий упав на нього під час шарпанини. Під час конфлікту біля них проїжджала поліція, вони всі піднялися, показали свої руки та сказали працівникам поліції, що конфлікт вичерпано. Коли ж ті поїхали, підсудний пішов в свою сторону, а потерпілий разом з товаришем пішли на заправку. Обвинувачений ствердив, що не мав умислу завдати потерпілому тяжкого тілесного ушкодження, оскільки діяв з метою самозахисту.

За версією потерпілого, саме він на заправці розмовляв з компанією, а обвинувачений підійшов до них та почав провокувати конфлікт, запитуючи, хто ви такі та що тут робите.

Тоді він покликав обвинуваченого на вулицю, аби залагодити конфлікт, проте зробити цього не вийшло. Він намагався вдарити обвинуваченого, однак той ухилився та вдарив його у відповідь, вдруге вдарити потерпілого той не встиг, оскільки його почав наздоганяти друг потерпілого.

Коли кривдника наздогнали, то між ним та потерпілим трапилася шарпанина, в яку втрутилися поліцейські. Переконавшись, що конфлікт вичерпано, поліцейські поїхали, а обвинувачений вдарив потерпілого ножем в груди. Тож вони з другом викликали поліцію та швидку, а обвинувачений втік. Потерпілий наполягав на суворому покаранні.

Допитаний у суді свідок підтвердив показання потерпілого. Тож суд, дослідивши всі докази та вислухавши свідків, визнав обвинуваченого винним, призначивши йому покарання у виді шести років позбавлення волі.

Читайте також: Поліція розшукує лучанина, який зник безвісти 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром