У школах відкрили меморіальні дошки землякам-Героям

20 Листопада 2015, 17:20
4523

Встановили близько двох десятків меморіальних дошок у навчальних закладах, міська влада планує встановити пам’ятні знаки і в будинках, де проживали загиблі біійці.

У п’ятницю, 20 листопада, на стінах шкіл міста, в яких навчалися Герої, встановили меморіальні дошки. Така ініціатива є подякою патріотам за їхній внесок у свободу та незалежність України.

У школі № 10 настінні пам’ятки нагадуватимуть про молодшого сержанта 51-ї ОМБ В’ячеслава Іонова та бійця «Айдару» Олега Вишневського, які були учнями цього навчального закладу. Вшанувати військових прийшли їх батьки та рідні, представники міської влади та духовенства. Віддав шану загиблим народний депутат України Ігор Лапін.






Загальноосвітня школа № 1 вшановувала пам'ять свого випусника Віктора Кумецького. Патріот загинув 5 вересня 2015 року поблизу міста Металіст на Луганщині. Після відкриття пам'ятного знака учні ще довго підходили до настінного зображення, аби подивитися на героя, що навчався у їх школі.



Однокласники Романа Лучука прийшли до школи № 19, щоб віддати честь тому, з ким провели шкільні роки. На відкриття меморіальної дошки була присутня мати військового Тамара Романівна. «Не забувайте про мого сина», – зі сльозами на очах попросила жінка.




Звістка про смерть Романа Лучука прийшла 1 вересня 2015 року.

«Я пишаюся тим, що навчалася з Героєм України. Ми запам’ятали його як доброго хорошого хлопця», – розповіла однокласниця патріота Вікторія Кочергіна.

Загалом відкрили близько двох десятків меморіальних дошок у навчальних закладах. Міська влада планує встановити пам’ятні знаки і в будинках, де проживали Герої.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024