Дітей навчали, як не стати живим товаром

20 Листопада 2015, 16:31
2856

За допомогою різних методів роботи: мозкового штурму, роботи в групах, міні-лекції, показу відеороликів, діти отримали інформацію про поняття «торгівля людьми», стадії та основні ознаки торгівлі людьми.

У четвер, 19 листопада, у рамках діяльності підліткового клубу «Твоє доросле майбутнє», який створив Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відбулося інтерактивне тренінгове заняття, повідомляє сайт Луцької міської ради.

Тренінг «Торгівля людьми: це може трапитися з кожним» проходив у форматі «живої бібліотеки». У якості експерта запросили тимчасово виконувача обов’язки заступника начальника відділу боротьби зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції у Волинській області Віктора Кравчука, який неодноразово брав участь у заходах центру.

Актуальність цієї теми визначена тим, що Україна підтримала ініціативу Ради Європи щодо визначення 18 листопада Європейським днем захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, а сексуальна експлуатація є одним із проявів торгівлі людьми.

Головна мета заходу – підвищення рівня обізнаності дітей про причини та наслідки торгівлі людьми.

«Ваша обізнаність – це ваш захист і сила. Будьте обачні та обережні!»  – звернулася  до учасників клубу тренер Тамара Бондарук, спеціаліст Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.


«Торгівля людьми – це особливо важкий кримінальний злочин, який має як транснаціональний, так і внутрішньо державний характер», – зазначив Віктор Кравчук. Він розповів про всі напрямки діяльності відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, навів приклади злочинної діяльності торгівців людьми на території Волинської області та залишив контактні телефони, за якими можна звертатися щодо отримання потрібної інформації.

За допомогою різних методів роботи: мозкового штурму, роботи в групах, міні-лекції, показу відеороликів діти отримали інформацію про поняття «торгівля людьми», стадії та основні ознаки торгівлі людьми.

«Я зрозуміла, наскільки важливо перечитувати всі документи уважно та до кінця, бути обережним та все перевіряти. Мені дуже сподобалось заняття та виконання практичних вправ», – зазначила учасниця заходу Вікторія.

«Поділіться отриманою інформацією зі своїми однокласниками, родичами та друзями, щоб застерегти їх від небезпек пов’язаних з торгівлею людьми», – підсумувала тренер клубу Світлана Луців.


Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром