У Луцькому костелі відбулася Різдвяна служба

25 Грудня 2020, 13:01
3857

У луцькому кафедральному храмі святих Петра і Павла 24 грудня відбулася різдвяна вечірня меса.

Усіх попросили дотримуватися карантинних норм, що люди й старанно робили.

Традиційно служба розпочалася із зачитування Святого Письма та урочистої процесії. Священик відніс фігурку Ісуса у ясла вертепу – це символізувало момент народження Сина Божого. Тоді почалася основна частина меси.

Звук органу дарував незвичне заспокоєння та гармонію. Мелодія та щирі молитви створили атмосферу свята та чуда.

Храм облагородили ялинками, прикрасами та вертепом, який не міг не викликати захоплення. Як сказав священник, сьогодні і парафіяни, і всі люди теж мусять ходити з прикрасами – у масках. Після меси парафіяни підходили помилуватися вертепом та зробити фото на пам'ять.

«Народившись, Ісус Христос став Богом з нами, він живе з нами. Різдво Христове – це відповідь смирення на гординю, відповідь тиші на гамір, молитви – на брак часу. Святкувати Різдво – це чинити так, як Ісус, який прийшов до нас, нужденних. Це чинити, як Марія – послушно довіряти Богові, навіть якщо ми не розуміємо, що він чинить. Святкувати Різдво – це чинити так, як Святий Йосип – треба встати, щоб зробити те, що хоче Бог, навіть якщо це не узгоджується з нашими планами. Різдво означає ловити тихий голос Бога, замість гамору споживацтва. Знайдіть в ці дні трохи часу, щоб прийти до вертепу, постояти перед ним в тиші і тоді ви почуєте, і побачите щось несподіване», -  настановляє єпископ Віталй Скомаровський.













 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром