У Луцькому зоопарку з'явилася п'ятимісячна левиця

24 Грудня 2020, 14:32
У Луцькому зоопарку з'явилася п'ятимісячна левиця 4065
У Луцькому зоопарку з'явилася п'ятимісячна левиця

З листопада у Луцькому зоопарку мешкає п'ятимісячна левичка Лана.

Зараз тваринка, як і всі новоприбулі, на карантині, але вже «обжилася» на новому місці і навіть потоваришувала з годувальниками. Про це йдеться на сторінці звіринцю у фейсбуці.

«Кицю» нам подарували. Вибрали саме Луцький зоопарк, бо читали і чули, що тут підопічним забезпечують гарні умови проживання. Дарувальник – не з Волині, тож він сам приїхав сюди і найперше прийшов до нас як відвідувач, аби на власні очі переконатися у тому, що тваринкам у нас комфортно», – йдеться у дописі.

Левичка народилася у серпні, має паспорт. Попередньому власнику її подарували. На щастя, він за якийсь час зрозумів, що не знає усіх тонкощів вигодовування таких тварин і не впорається із доглядом за хоч і маленьким, однак хижаком.

«І вже до пошуку постійного житла для своєї улюблениці він підійшов вкрай відповідально – тому левичка переїхала до нас», – кажуть у зоопарку.

У зоопарку також давно мешкають леви Нік і Даша. Так от, самиця доволі агресивно реагує на спроби самця рикнути на малу, в такий спосіб захищаючи Лану.

Наразі маля і дорослі (чи, швидше, дуже поважного віку) особини мешкають в окремих сусідніх вольєрах. Однак у зоопарку впевнені, що коли левичка підросте, її вдасться «подружити» зі старожилами, адже леви живуть у дикій природі групами – прайдами. Щоправда, розводити цих тварин у Луцьку не будуть – Лану стерилізують.

Побачити малечу відвідувачі зможуть навесні. Бо наразі вона мешкатиме в закритому вольєрі, а заходити туди не дозволяють карантинні обмеження для роботи таких закладів через коронавірус.

Читайте такожУ Луцьку планують відремонтувати спуск від Волі до входу в Центральний парк



 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром