На Сенаторки Левчанівської зруйнували пам'ятку архітектури

24 Грудня 2020, 12:35
4251

На вулиці Сенаторки Левчанівської, 5 поруйнували пам’ятку архітектури.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив краєзнавець Олександр Котис.

На місці працює слідчо-оперативна група. Порушення зафіксували й наразі основна вимога – повернути все, як було, в тижневий термін.

За словами краєзнавця, зранку працівники відділу охорони культурної спадщини виявили, що розбирають несучу стіну пам'ятки на Сенаторки Левчанівської, 5. На вимогу показати дозвіл на переробку пам'ятки працівники не відреагували. Тому викликали поліцію і муніципальну варту.

У дописі йдеться, що з'явився уже відомий в Луцьку Тихон Павлюк як нібито представник власника і його адвокат, який не зміг довести поліцейським, що він має право представляти власника і кого саме. 

«Поки ми з поліцією зупиняли хлопців з ломами, адвокат казав їм не слухати нас і продовжувати роботи. Вони то зупинялися, то продовжували. Врешті хтось із них засунув лом і остаточно вибив білявіконну підпорку несучої стіни головного фасаду. Добралися до ЄДИНОГО на сьогодні збереженого в Луцьку зразка різьбленого елемента, який має високу культурно-історичну цінність як приклад декоративного мистецтва доби індустріалізації», – зазначив Олександр Котис.

Читайте такожУ власність Луцької міської громади передадуть амбулаторії та ФАПи приєднаних сіл

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024