У Луцьку змагалися за дебатний «Новорічний кубок»

24 Грудня 2020, 14:44
У Луцьку змагалися за дебатний «Новорічний кубок» 3670
У Луцьку змагалися за дебатний «Новорічний кубок»

Два десятки команд із Луцька, Ківерців, Володимира-Волинського, Івано-Франківська, Львова, Коломиї, Одеси, Долини та Острога зібрала Волинька обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки на Зимовий кубок із дебатів.

Тема змагань 19 та 20 грудня була незвичайною та святковою: команди сперечалися щодо персонажів та сюжетних поворотів, які були покладені в основу книг Роберта Шеклі, Роджера Желязни, братів Стругацьких, Акутагава Рюноске, Антуана Екзюпері, Рея Бредбері та навіть українських народних казокПро це інформує пресслужба ФДУ Волині.

В результаті відбіркових ігор у фіналі опинилися команди: «Санта чистить комин» – Дмитро Оганов та Олександр Єжов (Львів), «Підпільник Кіндрат» – Інна Мазурик та Ігор Біда (Луцьк) та «Львів А» – Будзан Ірина та Руслан Романків (Львів).

А перемогла цьогоріч команда, яка представляє Волинський осередок Федерації дебатів України: «This House will legalize HoHoHo» – Катерина Туркін (голова дебатного клубу Волинського національного університету імені Лесі Українки) та Сирота Любомир (переможець та кращий спікер першого Новорічного кубку ще у 2017). Кращим спікером стала дебатерка з Волинського національного університету імені Лесі Українки Інна Мазурик (яка увійшла до 5-ки кращих дебатерів України сезону 2019-2020). Кращим суддею гравці визнали Ореста Багрія із Івано-Франківська. Крім кубків та медалей переможці, кращий суддя та спікер отримали приємний подарунок від партнерів Департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради – брендовані рюкзаки. Кожен з учасників турніру отримав подарунок на згадку – снігову кулю, як символ Новорічного турніру.

«Минулого року це був захід, на який ми отримали просто неймовірну кількість позитивних відгуків, а середній бал оцінки гравцями суддів взагалі став рекордним за останні три сезони і тому була додаткова мотивація повторити.

Цього року ми внесли багато змін, зменшили кількість учасників (через карантинні вимоги), наші волонтери провітрювали приміщення після кожного раунду, дезинфікували поверхні, зробили кілька точок кава‑брейків (щоб не допускати скупчень учасників), маски, обіди в індивідуальному пакуванні, температурний скринінг що дві години і таке інше.

Для нас було важливо провести офлайновий захід в цей період, щоб підкріпити мотивацію учасників продовжувати займатись дебатами та розвиватись в цьому напрямку, адже карантин і засилля онлайн заходів вніс суттєві корективи в наш побут. На жаль кілька учасників, в яких з’явились симптоми хвороби не змогли приєднатись до нас вживу, і ми таки мали три команди онлайн», – розповідає головний суддя турніру Антон Євтушок



Читайте також: Школу мистецтв у Княгининку «поселять» у приміщенні сільради

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром