Луцьк не має ресурсів утримувати безпритульних собак на КП «Ласка»

23 Грудня 2020, 17:41
Собаки 5308
Собаки

Депутатка Луцькради від «Громадянського руху «Свідомі» Алла Надточій зауважила, що по місту ходить багато безпритульних собак, навіть часом ходять зграями. Тож вона поцікавилася, чи не можемо них збирати, аби вони так не ходили і не лякали людей. 

Про це йшлося на сесії Луцькради 23 грудня під час питання «Про продовження терміну дії та внесення змін до Програми регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у місті Луцьку на 2021 рік».

Алла Надточій зауважила, що це небезпечно для пішоходів, для велосипедистів і для авто, адже собаки вибігають на дороги.

«Що можна зробити, аби такого не було в місті?» – запитала Надточій.

Директорка КП «Ласка» Оксана Богданюк пояснила, що підприємство функціонує у режимі ветеринарно-стерилізаційного центру. Базова функція якого – це стерилізація, вакцинування  від сказу безпритульних тварин нашого міста для того, щоб припинити безконтрольне розмноження і таким чином регулювати чисельність безпритульних тварин.

Фінансового ресурсу утримувати всіх безпритульних тварин в межах підприємства місто не має. Стерилізація і відпуск на місце відлову – єдиний метод регулювання чисельності тварин.

«Ми працюємо над цими моментами», – підсумувала Богданюк.

Читайте також: На Винниченка відкрили сучасний ситуаційний центр поліції
 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром