Учні в школах вчитимуть новий предмет «Луцькознавство»

23 Грудня 2020, 17:00
Старе місто 2227
Старе місто

У школах Луцька з наступного року хочуть запровадити новий предмет «Луцькознавство» з метою виховання лучанина, вивчення історії міста, виховання гордості у жителів за те, що вони є лучанами і лучанками.

Про це розповіла начальниця управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська під час засідання сесії Луцькради 23 грудня.

Це запланували у програмі розвитку туризму Луцької міської територіальної громади на 2021-2022 роки. Швидше за все, за словами Теліпської, це буде як додатковий предмет.

«Програма буде цікава й захоплива. Залучатимемо музеї. Хочемо, аби учні знали, в якому місті вони живуть і які важливі об’єкти в Луцьку є», – пояснила Катерина Теліпська.

Рекомендуватимуть, швидше за все, проводити такі уроки вчителям історії, для них це не буде проблемою. Такий урок включатиме історію Луцька в різні періоди, культуру і традиції у місті, розповідатимуть про людей, які жили, творили і якось вплинули на наше місто.

«Я не думаю, що це якось перезавантажить учнів. Але щодо цього предмету проводитимуть обговорення з директорами шкіл та управлінням освіти», – додала Катерина Теліпська.

Читайте також: У власність Луцької міської громади передадуть амбулаторії та ФАПи приєднаних сіл

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024