Луцьк, 24 червня: Запекла сесія міськради, ДТП і аутсайдерство міста

24 Червня 2015, 22:22
5760

Чим лучани жили цієї середи - будьте в курсі найцікавішого.

ДТП на Винниченка – на пішохідному переході навпроти юридичного корпусу СНУ літня жінка втрапила під колеса маршрутки № 10.  Постраждалу госпіталізували, зі слів очевидців, у жінки – перелом або вивих плечової частини руки. Тривають слідчі дії.

Оперативні пожертви – журналіст і волонтер Мирослав Ватащук збирав кошти в депутатів Луцької міськради на літні берци для волинських розвідників. Результат – 4 664 гривні.   

Тим часом під Святим Миколаєм – міський голова звільнив начальника господарсько-технічного відділу Луцької міськради Ігоря Давидова – маючи в крові 2,8 проміле алкоголю, він зачепив припарковане у сквері біля пам'ятника авто і пошкодив машину депутата Миколи Яручика.  

Підтоплене Відродження – депутат Сергій Сівак нагадав, що будинок на Відродження,14 талі і дощові води заливають вище третьої сходинки, а каналізацію ремонтують ще з 2012. Міський голова Микола Романюк заявив, що «об’єкт в роботі», а запит «свободівця» не підтримали.

Ризикований для життя футбол – депутат Микола Дендіберін просив встановити обмежувач швидкості («лежачий поліцейський») на вулиці Глушець, 3 і оновити зебру на переході до великого стадіону, який відреконструюють до кінця літа. Схоже, мерія цікавиться дітьми лише доки ті навчаються – Романюк сказав, що зебри оновили тільки біля шкіл. Запиту Дендіберіна не вистачило голосів. Відтак, єдиний шлях до природничо-спортивної зони й далі незахищений від автівок, що в цій ділянці вулиці їздять ніби на німецьких автобанах, не відчуваючи гальм.

Чудопаркан на Мамсурова – у час, коли міський бюджет Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на рік виділив 414 тисяч, на капремонт спортзалів у школах міста – 300 тисяч гривень на рік, то на псарню КП «Ласка» цьогоріч вже виділили 940 тисяч гривень (з них 400 тисяч – на будівництво триметрового бетонного паркану, який має ізолювати звук, запах псів і проблеми сусідніх мешканців). «Цена вопроса?» – риторична репліка Дендіберіна, адже проект про припинення фінансування депутати Луцької міськради більшістю голосів не підтримали. Артур Василевський, Олександр Пиза, Наталія Бунда, Євген Ткачук, Анатолій Бірюков, Василь Гриб, Анатолій Пархом’юк та Ганна Кравчук казали, що альтернативи такому догляду за собаками зараз немає – що насправді коїться в КП «Ласка» і його околицях – дивіться і слухайте тут. 

Центр, нове найменування вулиці – депутати Луцької міськради ухвалили проект рішення про перейменування частини проспекту Перемоги в місті на честь Героя України Василя Мойсея. Нагадаємо, що 20 лютого в 17-й лікарні Києва він помер від вогнепального поранення, а похований у Луцьку на міському Меморіалі. Також депутати відповіли, що пам'ятник Мойсею і Героям Небесної Сотні точно буде.

Центральний парк – луцькі профспілки змагалися у легкій атлетиці, гирьовому спорті, армреслінгу, дартсі і тенісі. Артисти драмтеатру перемогли у спартакіаді до 80-річчя луцького «Спартака».

Стрілецька, конфліктна забудова - у фірми-забудовника ПП МП «Турія» показали всі документи і дозволи на будівництво на вулиці Стрілецькій, 21Б, за яке точаться суперечки. Рішення міськвиконкому щодо тимчасового призупинення будівництва вважають незаконним, однак, пішли на компроміс із мешканцями, щоб спільними зусиллями вирішити проблему.

Почули громаду – на прохання невдоволених мешканців аварійний гуртожиток луцької швейної фабрики, що на вулиці Привокзальній, 13а, передали у міську комунальну власність.

Людина Палиці – керманич ВНЗ: ректором політеху обрали депутата (група «Новий Луцьк») міськради Петра Савчука – 67,5% голосів віддали на підтримку завідувача кафедри матеріалознавства та пластичного формування конструкцій машинобудування ЛНТУ.

Самотність Луцька – на засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування обговорили проект Перспективного плану формування територій громад – до Луцька не виявило бажання приєднатися жодне село, категорично відмовились Торчин, Підгайці, Маяки, Липини, Забороль, Гірка Полонка, Боратин, Смолигів. Голова Луцької райдержадміністрації Ігор Ярмольський розповів, що так вийшло, бо ці пукнти – самодостатні.

Сесійне засідання міськради вирішили продовжити завтра, бо не встигли обговорити всі питання. Як поводились луцькі депутати сьогодні - в трансляції Андрія Герасимчука - факти, суми, проблеми, сутички і промовисті деталі.  

Також Район. Луцьк пропонує читачам ознайомитись, які підприємства не платять за землю. Можете порахувати, скільки втрачає міський бюджет. Тема досліджена у матеріалі "Хто у Луцьку не платить за оренду ділянок".

Картину дня підготувала Ярослава БЛИСКАВИЦЯ

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром