Шопена: учасники Революції пригадували події Майдану

20 Листопада 2015, 11:46
4923

Активісти луцького «Народного контролю» взяли участь у відкритті виставки, присвяченій Майдану – учасники Революції поділилися спогадами зими 2013-2014 року.

Захід відбувся у Волинському краєзнавчому музеї на вулиці Шопена у четвер, 19 листопада, пишуть на своїй сторінці в Facebook активісти «НК».

Керівник «Народного контролю» Волині, сотенний 35 сотні Самооборони «Волинська січ» Павло Данильчук та активіст громадського руху, поранений на Майдані Олександр Нечипорук взяли участь у відкритті виставки «Герої не вмирають», присвяченої подіям Майдану.

В рамках відзначення другої річниці Революції Гідності у актовій залі музею відбулася зустріч зі студентами. Волинські учасники Революції поділилися спогадами зими 2013-2014 року.

«Важко даються спогади…У лютому на Майдані під час протистоянь із спецзагонами саме 35 сотня «Волинська січ» понесла чи не найбільші втрати. Побратими постійно були на передовій. Як результат – 11 людей поранили, шістьох – убили..», - згадує загиблих побратимів на Майдані з 35 сотні сотенний «Волинської січі» Павло Данильчук.

Він закликав боротися далі, тому що «спільна втрата та пам'ять повинні нас об'єднувати».

Поранений на Майдані боєць «Волинської січі» Олександр Нечипурук розповів, що любов до Батьківщини у ньому виховував дідусь. За його словами, він ніколи не шкодував, що взяв участь в Революції Гідності, хоча на той момент мав свій власний бізнес, дружину і двох дітей. «Зміни якісні в державі можете зробити тільки ви. 40-річні вже не спроможні на це», – звернувся лучанин до молоді.

Як стверджує Нечипурук, головне – гуртуватися і діяти у потрібному країні руслі.






 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром