Знай наших: волинські флорболісти – треті на міжнародних змаганнях

15 Червня 2017, 20:15
3060

Гравці луцької команди «New Life» не лише приїхали з бронзовими нагородами з відкритого міжнародного турніру, що відбувався у Львові, а й познайомилися зі справжніми зірками світового флорболу.

Змагання проводили у місті Лева 7-11 червня, а участь у них взяли 28 команд з шести країн світу (крім українських – колективи з Фінляндії, Чехії, Польщі, Латвії та Білорусі). Команди змагались у трьох категоріях: «Women», «Men Pro» та «Men».

Саме останній з категорій луцька команда «New Life» посіла третє місце та здобула бронзові нагороди. А у фіналі змагань польський колектив «Luks Hrubeshow» був сильнішим, аніж господарі турніру – львівський «Lemberg».

Капітан та тренер луцької флорбольної команди Роман Тенкалюк у ефірі телешоу «Ранок Нової Волині» розповів, що задоволений результатом і відзначив, що колектив поступово прогресує.

«Наша мета – стати чемпіонами України. Ще минулого року ми лише приєдналися до вищої флорбольної ліги змагань, а вже цієї весни посіли п’яту сходинку турнірної таблиці», – додав один з ентузіастів такого екзотичного виду спорту.

Крім того, на змагання завітали чинні чемпіони світу з флорболу – найкращий гравець світу Пітер Котілайнен та найкращий захисник світу Крістер Савонен.

«Це люди з величезним досвідом та рівнем гри – вони, власне, й показували усім на турнірі, як грати у справжній флорбол», -– ділився враженнями від побаченого Роман Тенкалюк.

Зараз у флорболістів настає період міжсезоння, однак уже з нового ігрового року місцеві ентузіасти планують навіть створити аматорську обласну лігу з цього виду спорту.  

Читайте також: Уроки від «прабатьків»: юних баскетболістів з Луцька вчили американці

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром