Луцький сквер: пори доби на Братському мості

14 Червня 2017, 22:18
8832

Спостереження за Місяцем, «підземний» перехід та квітковий «кликун» – продовжуємо згадувати про сквери нашого міста.

Території, площею 0,1404 га, біля майдану «Братський міст» статус скверу надали одній з перших – 25 липня 2012 року. Сама ж зелена зона помітно виокремлюється від Старого міста та шумного «Центрального ринку» вулицями Ковельська та Данила Галицького, а також виходом на вулицю Данила Братковського. Тож можна припустити, що саме цей сквер і є одним з найбільш прохідних та помітних у Луцьку.

Інша справа, що цьому скверу навряд чи вистачає якоїсь постійності, адже щодня цим шляхом ходить зовсім різний люд. А посидіти можна хіба біля скульптури на площі «Братський міст». А саме місце автор цих рядків у дитинстві завжди називав підземним переходом. Чесно кажучи, навіть зараз під час кожної прогулянки сквером ходжу саме цими сходинками.

Той самий «підземний перехід. Він же - той самий Братський міст
Той самий «підземний перехід. Він же - той самий Братський міст

З ввідної таблички поряд кожен може дізнатися, що проходитиме крізь найстаріший міст Луцька, який колись був переходом через висушену зараз річку Глушець. Поряд – один із луцьких «кликунів», а обабіч нього – невелика клумбочка, яка тільки підкреслює красу цього місця і ледь ховає за собою чималеньку зелену зону.

Ну а особливо гарно сквер виглядає вночі, коли «Братський міст» гарно освітлюється не лише тутешніми ліхтарями, а й літнім місяцем. Саме таку картину й пощастило піймати у об’єктив автору цих рядків. Хоча, враховуючи відносне сусідство з невгамовним «Техасом», особливо розгулювати нічною порою не зовсім розумно. Чи, може, пейзажі скверу все-таки зроблять усіх лучан братськими, як тутешній міст?


 

 

Дмитро КУЗНЕЦОВ

Читайте також: Сквер на Кравчука: міні-автошкола, мікрофутбол та скандальна «пивнуха»

«Сквер правосуддя» та паркінг для автівок на Лесі Українки

Коментарі
15 Червня 2017, 02:35
Круті фото вночі!
15 Червня 2017, 03:16
Дякую :) Доля випадку і піша прогулянка додому ніколи не минає безслідно))
15 Червня 2017, 14:33
Схема не того скверу
15 Червня 2017, 14:42
Знову ж таки - дякую! Поправлено ;)
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром