Обгортки, недопалки, ганчірки: «Луцькводоканал» пояснив, чому в фонтанах брудно

14 Червня 2017, 20:22
2627

Обгортки від солодощів, палички від морозива, паперові та пластикові вироби, гори недопалків, гумові вироби знаходяться у рейтингу найпопулярнішого непотребу, що потрапляє у фонтани.

На такі знахідки постійно натрапляють працівники КП «Луцькводоканал» під час очищення водограїв та заміні води, яка відбувається двічі на місяць, пише прес-служба комунального підприємства.

На сайті КП «Луцькводоканал» зазначають, що люди часто скаржаться на відсутність чистоти у фонтанах, але забруднюють водойми саме ті, хто гуляють біля них.

«Люди та їх байдужість є найбільшим «злом» міських водограїв. Дорослі викидують недопалки, усілякі ганчірки, а діти, бавлячись у водоймі, залишають після себе палички з-під солодкої вати та серветки з-під морозива та багато іншого. Згодом, під впливом різних природних факторів, у воді відбувається так званий процес гниття», – пише прес-служба.



  

«Така велика кількість побутових відходів у фонтані, рано чи пізно, призведе до поломки насосного обладнання - це додаткові витрати з бюджету міста, а отже і витрати кожного лучанина. Чисто не там де прибирають, а там де не смітять», – зазначив механік цеху насосних та очисних споруд водопроводу КП «Луцькводоканал» Анатолій Сухалевич.



 

КП «Луцькводоканал» нагадує про те, що не потрібно засмічувати, ламати та купатись у фонтанах, адже фонтани – це перш за все окраса Луцька та місце відпочинку наших дітей.


 

Читайте також: Жителів центру Луцька пoпереджають прo перебoї в вoдoпoстачанні​

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром