Уроки від «прабатьків»: юних баскетболістів з Луцька вчили американці

14 Червня 2017, 19:50
2501

У спортивному залі обласної ДЮСШ баскетбольні тренери з США провели для лучан одноденний майстер-клас.

Сам захід відбувся 12 червня, а відвідали такий баскетбольний табір близько 80 дітей. Ведучими семінару були троє американських тренерів: Зах Арінгтон, Марті Картер та Девід Конреді. Кожен з них уже багато років проводить та координує такі дитячі табори у різних країнах світу, а також має чималий досвід тренування дитячих, юнацьких колективів та команд американських коледжів.

Програма семінару включала у себе заняття з дітьми у трьох аспектах: індивідуальна техніка (робота ніг, техніка виконання зупинок, змін напрямку пересувань та звільнення від опіки супротивника), захист (індивідуальна техніка проти гравця з м’ячем та техніка підбирання м’яча) та напад (силова підготовка, швидкі прориви та техніка виконання кидка).

За словами головного тренера «Волиньбаскета» Дмитра Чайковського, найголовніший плюс такого заходу в тому, що діти влітку можуть розвивати свою баскетбольну майстерність.

«У такий час юнаки уже починають роз’їжджатися у села, озера, моря та літні табори. А тут вони мають змогу знову ж таки позайматися улюбленим видом спорту та взяти для себе щось нове. А враховуючи те, що уроки їм дають флагмани світового баскетболу – американці – не дивно, що захід викликав такий небувалий інтерес», – розповів тренер.

Такий літній баскетбольний кемп з американцями став можливим завдяки БК «Волиньбаскет», Луцькій міській раді, Федерації баскетболу міста Луцька, відділу з питань фізичної культури та спорту Волинської ОДА, Товариства атлетів-християн та мережі сімейних кафе «Дядя Pizza». За словами організаторів, американські тренери на кінець літа розглядають варіант приїзду до Луцька разом зі своєю студентською командою та проведення товариських матчів проти місцевих молодих баскетболістів. 

1

 

Читайте також: Теніс, «картопля», флорбол: стартувало «Олімпійське літо»

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром