Волинська обласна лікарня отримала новий томограф

15 Грудня 2020, 17:46
1296

У Волинську обласну клінічну лікарню прибув новенький комп’ютерний томограф, придбаний за державні кошти в рамках проєкту реконструкції приймального відділення.

Про це повідомляють на сайті Волинської ОДА.

Оглянули як тривають будівельні роботи у медзакладі та побачили на власні очі потужне медичне обладнання заступник голови облдержадміністрації Ігор Чуліпа та т.в.о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Людмила Тимощук, які завітали в обласну лікарню.

Попередньо встановлення комп’ютерного томографа планується по завершенню будівельних робіт у січні 2021 року. Адже нині тут тривають будівельні роботи з реконструкції приймального відділення.

Нагадаємо, реконструкції 7-ми приймальних відділень в області відбуваються в рамках національної програми «Велике будівництво». Зокрема, передбачено будівництво сучасних приймальних відділень європейського зразка в усіх опорних лікарнях  Волинського госпітального округу, в тому числі – придбання комп’ютерного томографа.

Для цього, з державного бюджету на Волинь спрямували 56 мільйонів гривень, з яких 9,5 – на Волинську обласну лікарню.

Слід зауважити, що днями за поданням Волинської ОДА Мінрегіон наказом затвердив перерозподіл коштів в сумі 2 мільйони 150 тисяч гривень на приймальне відділення ВОКЛ. Даний перерозподіл згідно бюджетної процедури повинна затвердити комісія облради. До слова, перерозподіл зумовлений економією коштів на реконструкції інших приймальних відділень області.

Відтак, вартість робіт з реконструкції приймального відділення відтепер становить 11,65 мільйона гривень, а не 9,5 мільйона гривень, як було заплановано від початку реалізації проекту. Наразі рівень освоєння коштів на об’єкті – 80%.

Читайте також: Максим Степанов повідомив, хто перший отримає вакцину проти COVID-19

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром