Вересневе: виявили викиди фекалій з тваринними рештками

13 Червня 2017, 20:37
2662

Ночами фіксують великі обсяги скидів на відстійники Гнідавського цукрового заводу. Аналіз рідини із полів фільтрації показав наявність тваринних решток.

Про це стало відомо із розмови з представниками ТОВ «Волиньхімконтроль», що забезпечує фільтраційні поля знезаражуючою речовиною, інформує Волинь 24.

«Вдень каналізаційні скиди із Вересневого стікаються поступово, згідно із нормами, каналізаційно-насосна станція справляється їх дезінфікувати, адже до неї наразі напряму підключені ємності із знезаражуючою речовиною. Але коли вночі – а це може бути і 3 година ночі, і 5 ранку – раптово на КНС надходять великі об’єми відходів… не думаю, що це роблять місцеві», – розповів директор підприємства Валентин Данелюк.

До каналізаційно-насосної станції, куди стікаються відходи виробництва та фекалії з Вересневого, під’єднали ємкість із знезаражуючою рідиною
До каналізаційно-насосної станції, куди стікаються відходи виробництва та фекалії з Вересневого, під’єднали ємкість із знезаражуючою рідиною


Аналіз відходів, що є на фільтраційних полях, показав надлишок аміаку.

«Наявність надлишку аміаку в багатьох випадках розцінюється як показник забруднення органічними речовинами тваринного походження. Тобто, швидше за все, окрім фекалій на фільтраційні поля наразі потрапляють несанкціоновані зливи продуктів м’ясопереробки», – переконана представниця підприємства Наталія Іванова.

До слова, у результаті знезараження гіпохлоридом натрію, показники на фільтраційних полях суттєво покращилися. Приміром, якщо у пробах, взятих 16 травня, вміст аміаку становив 1063 мг/дм3, то вже через два дні знизився до 850 мг/дм3.

Крім того, директор «Волиньхімконтролю» зауважив, що якби біоетанольний завод не зупинили і він продовжував роботу – боротися із запахом було б простіше. Скиди від виробництва біоетанолу розбавили б фекалії та несанкціоновані відходи, і це б спростило роботу із знезараження.

«Якими б не були скиди від виробництва біоетанолу – їх уже нейтралізували. Ми проводили аналіз і виявили занижений рівень pH, тобто – підвищену кислотність. Проблему вирішили за допомогою гіпохлориду натрію. Це лише моя думка, але як би це парадоксально не звучало: якби завод працював, нам би було легше справитися з ситуацією. Була б ще рідина, а так – надходять лише фекальні відходи, більш концентровані», – зауважив Валентин Данелюк.

Коментарі
14 Червня 2017, 09:55
А де Бетман Поліщук і Варта безпорядку????
15 Червня 2017, 14:38
Як "екологічно" звучить:розбавити все те г...но дріжджами з заводу.Це так по-людськи,гуманно. Такий собі простий вихід. Не пробували в малих масштабах,скажімо в себе в туалеті,поексперементувати?
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром