«Зловлені на гарячому»: оприлюднили списки луцьких хабарників

12 Червня 2017, 18:23
12347 Джерело: nejamelaw.com

Луцькі високопосадовці, лікарі та викладачі потрапили до бази «Знешкоджені корупціонери України».

На сайті є близько 20 лучан, які були визнані винними у корупційних діяннях в період з 14 липня 2011 до 9 грудня 2015 року.

Серед них четверо засуджені за  порушення встановлених законом обмежень щодо одержання дарунка:

1. Мацюк Віктор Іванович, молодший інспектор-кінолог відділу режиму і охорони Луцького СІЗО УДПтСУ у Волинській області. У 2014 році засуджений до покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень з конфіскацією дарунків, а саме грошових коштів у загальній сумі 820 гривень.

2. Архипчук Олег Васильович, сімейний лікар у КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 3». У 2014 засуджений до штрафу у розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень, з конфіскацією дарунка.

3. Кінчак Олександр Іванович, молодший інспектор ВРіО Луцький СІ УДПтСУ у Волинській області. У 2014 році отримав покарання у вигляді адміністративного стягнення у виді штрафу у розмірі 50  неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень з конфіскацією дарунка, а саме грошових коштів, загальною сумою 200 гривень.

4. Шишко Тетяна Володимирівна, сімейний лікар у КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги № 2». У 2014 році засуджений до штрафу у розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень з конфіскацією дарунка у вигляді 100 гривень.

«Попалися» посадовці також на вимаганні та отриманні хабарів, на зловживанні службовим становищем, та обкраданні державного бюджету:

5. Цісар Ольга Володимирівна, заступник директора державного підприємства «Луцький комбінат хлібопродуктів №2». 

У 2015 році засуджена за складання і видачу завідомо неправдивих офіційних документів та внесення до них завідомо неправдивих відомостей, заволодіння чужим майном, використання службового становища всупереч інтересам підприємства, що спричинило тяжкі наслідки, а також в організації внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Суд визначив звільнити Цісар О.В. від відбування покарання, в частині позбавлення волі, якщо вона протягом іспитового строку, тривалістю 3 роки не вчинить нового злочину та виконає покладені на неї обов’язки.

6. Дуда Лілія Мелетіївна, начальник відділу юридичної та кадрової роботи ДКП «Луцьктепло».  

У 2013 році засуджена за одержання хабара.

Суд визначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 750  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 12 тисяч 750 гривень з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, терміном на два роки.

7. Ткачук Віталій Романович, директор дирекції по управлінню ефективністю рітейлу філії у ВАТ КБ «Надра» Луцьке РУ.

У 2012 році був засуджений за умисне заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненому повторно в складі організованої групи та в особливо великих розмірах, вчинення дій, спрямованих на приховування та маскування незаконного походження коштів, одержаних внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів та у використанні коштів, одержаних внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння.

Суд визначив покарання у вигляді 5 років 1  місяць позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на строк 3 роки та з конфіскацією всього належного майна.

8. Волохань Ігор Валентинович, майстер з благоустрою ЖКП №2. 

У 2012 році, будучи відповідальним  за відбування правопорушником Гушинцем О.С. адміністративного стягнення у виді 40 годин громадських робіт, діючи з корисливих мотивів, всупереч вимогам порушив встановлені законом обмеження щодо заборони використання своїх службових повноважень та пов’язаних з цим можливостей з одержанням за це для неправомірної вигоди для себе, неправомірно сприяв Гушинцю О.С. у невідбутті останнім визначених йому постановою Луцького міськрайонного суду громадських робіт за вчинення адміністративного правопорушення.

Суд визначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень з конфіскацією 2400 гривень.

9. Гінайло Петро Іванович, доцент кафедри вищої математики Луцького національного технічного університету. 

У 2011 році використовуючи своє службове становище, в період сесії, 08.06.2011 року, в аудиторії №308 Луцького національного технічного університету, з корисливих мотивів, повторно, отримав хабарі від студентів групи ПНК-21 факультету комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні за прийняття екзамену та виставлення позитивних оцінок без перевірки рівня знань з предмету «вища математика».

Суд визначив звільнити Гінайла П. І. від відбування основного виду покарання, якщо він протягом одного року іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає відповідно до ст.76 КК України покладені на нього обов’язки: не виїжджатиме за межі України без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, не змінюватиме місце проживання та роботи без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, періодично з’являтиметься в кримінально-виконавчу інспекцію для реєстрації.

10. Нарушевич (Дзюбинська) Олена Миколаївна, старший менеджер по роботі з малим бізнесом відділення № 11 філії ВАТ КБ «Надра» Луцьке РУ. 

У 2012 році засуджена за умисне заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому повторно в складі організованої групи та в особливо великих розмірах, вчинення дій, спрямованих на приховування та маскування незаконного походження коштів, одержаних внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів та  умисне складання і видача службовою особою завідомо неправдивих документів, що спричинило тяжкі наслідки.

Суд постановив звільнити Олену Нарушевич від призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, якщо вона протягом іспитового строку тривалістю 3 роки не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов’язки.

11. Литвин Аркадій Іванович, дільничний інспектор міліції Луцького РВ УМВС України. 

У 2012 році використовуючи службові повноваження та пов’язані з цим можливості, а саме перебування на службі в органах внутрішніх справ і, маючи право безперешкодного відвідування, як працівник міліції, Управління інформаційних технологій УМВС України у Волинській області, з метою отримання неправомірної вигоди, незаконно отримав від Синьчука Г.В. та Василюка О.С. неправомірну вигоду в сумі 400 грн., за довідки про несудимість, які він отримав для вказаних громадян безкоштовно.

Суд увалив застосувати до корупціонера стягнення у вигляді 850 гривень штрафу з конфіскацією 400 грн. в дохід держави.

12. Вікторов Олександр Олександрович,  директор КП «Луцький спецкомбінат КПО».

У 2012 році засуджений за одержання хабара, використання службового становища, поєднаному з вимаганням хабара за попередньою змовою групою осіб та заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Суд визначив покарання у виді 5 років 6  місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки з конфіскацією всього належного на праві приватної власності майна.

13. Шумчук Володимир Григорович, заступник начальника відділу державної виконавчої служби Луцького районного управління юстиції ВДВС Луцького районного управління юстиції.

У 2012 році за отримання хабара був засуджений до покарання у вигляді 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 13 600 грн. штрафу з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади терміном на 2 роки.

14. Табачук Анатолій Петрович, державний виконавець Першого відділу Державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції. 

У 2011 році з метою власного збагачення, умисно, перебуваючи біля приміщення Центрального універмагу, що по пр. Волі, 1 в м. Луцьку, в якості хабара за сприяння у затягуванні часу при виконанні виконавчих дій за виконавчими провадженнями, щодо стягнення боргу в користь АКІБ «УкрСиббанк» отримав від Ващука В.С. мобільний телефон марки «Samsung С300», вартістю 1000 грн.

Суд постановив звільнити засудженого від відбуття призначеного за вироком основного покарання, якщо він протягом 2 років не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього згідно ст. 76 КК України обов’язки.

15. Гнасюк Михайло Степанович, директор ДП «Луцький комбінат хлібопродуктів №2».

У 2015 році засуджений за складання і видачу завідомо неправдивих офіційних документів та внесення до них завідомо неправдивих відомостей, використання свого службового становища всупереч інтересам підприємства, умисні дії, спрямовані на ухилення від сплати податків, вчиненими службовою особою підприємства, за попередньою змовою групою осіб, що призвели до фактичного ненадходження до державного бюджету коштів в особливо великих розмірах, заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем.

Суд визначив покарання у виді 5 років позбавлення волі із позбавленням права обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на державних підприємствах та установах, строком на 3 роки, та штрафу в розмірі 340 000 грн., який виконується самостійно.

16. Безкоровайна Людмила Антонівна, завідувач каси відділу грошового обігу та касових операцій відділення «Луцької регіональної дирекції» ПАТ «ВТБ Банк».

У 2012 році засуджена за заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненими у великих розмірах.

Суд постановив звільнити від відбування призначеного основного покарання, якщо вона протягом 3-х років іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов’язки.

17. Тук Світлана Дмитрівна, майстер з благоустрою КП «Луцький спецкомбінат КПО». 

У 2012 році засуджена за вимагання та отримання хабара за попередньою змовою осіб. 

Звільнена від відбування основного покарання з випробуванням, якщо вона протягом 3 років іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на неї обов’язки.

18. Купріянчик Антон Валерійович, менеджер у ВАТ КБ «Надра» Луцьке РУ.  

У 2012 році засуджений за умисне заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах, вчинення дій, спрямованих на приховування та маскування незаконного походження коштів, одержаних внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, умисне складання і видача завідомо неправдивих документів, що спричинило тяжкі наслідки.

Суд визначив покарання до відбуття 5  років 1 місяця позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на строк 3 роки та з конфіскацією всього належного майна.

19. Біласик Сергій Михайлович, директор ПП «Дамар». Засуджений за давання хабара, звільнений від призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 1  рік, не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки.

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

 

Коментарі
12 Червня 2017, 23:12
Управління ефективністю рітейлу... Рітейл, бачу, в банку "Надра" був надзвичайно ефективним))) Не дивно, що банк ліквідували)
13 Червня 2017, 00:15
Список викладачів та лікарів мав би бути більшим
13 Червня 2017, 03:02
Щось маленький список, і суми маленькі. В кого суми особливо великі, той зробив так, щоб його не було в цьому списку)))
13 Червня 2017, 11:34
ВИКЛАДАЧІ СНУ ФАКУЛЬТЕТ ПСИХОЛОГІЇ -ВСІХ ПОСАДИТИ!!!!!!!!!!!
13 Червня 2017, 11:37
А інші факультети? Там всі беруть.Це самий корумпований навчальний заклад!
13 Червня 2017, 13:42
А де судді, прокурори, землевпорядники?!!!
13 Червня 2017, 13:44
А працівники Державної фіскальної служби, як же і скільки можна їх пропускати (відпускати)?!!
08 Листопада 2017, 07:52
Знайомий із трійкою з "НадраБанку". Всі вони порядні люди і жертви "кругової поруки": власники банку-прокуратура-міліція-суд-органи виконання покарань- і як же без Продажних друзів! Банк мільярди роздавав сам собі, а на них світ клином зійшовся - вони "розвалили" банк! Така історія.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром