«Йде природний відбір»: розповіли, чому луцькі патрульні звільняються та переходять у інші підрозділи

12 Червня 2017, 12:54
2530

У Луцьку зі 165 патрульних, які склали присягу у грудні 2015 року, залишилося 138 діючих співробітників, які працюють на лінії.

Про це йшлося під час прес-брифінгу щодо нового набору до лав патрульної поліції у понеділок, 12 червня. 

За словами начальника патрульної поліції Олександра Вовченка, служба у патрульній поліції є хорошим стартом для подальшої роботи у правоохоронних органах і, разом з тим, перевіркою на витривалість, яку проходить далеко не кожен. Відтак, дехто переходить на службу в інші поліцейські підрозділи, а хтось сходить з дистанції та пише рапорт на звільнення.  

«Патрульна поліція – це трамплін, і залежно від того, який ти розгін набереш, так високо зможеш стрибнути. Тому це нормальна практика, що з патрульної поліції люди переходять в головне управління поліції у Волинській області – хтось слідчим хоче податися, хтось оперуповноваженим», – розповів Олександр Вовченко. 

За словами начальника ГУПН у Волинській області Петра Шпиги, у головному управлінні є кілька патрульних, які перейшли у відділи по боротьбі з наркозлочинністю, карного розшуку та превентивної діяльності.  

«Патрульна поліція – це той старт, який повинен пройти кожен поліцейський, який бажає працювати у правоохоронній системі. Тут є чому вчитися, і є можливість переходити у інші підрозділи. Ці люди мають досвід та бажання, працюють з новими поглядами та свіжими силами», – зазначив Петро Шпига.

Разом з тим, до звільнень патрульних ставляться з розумінням і пояснюють: справитися з роботою, яка часто важка не тільки фізично, а й психологічно, може не кожен. 

«Йде природний відбір. Це нормально, бо я навіть сам не завжди був готовий зіткнутися з такими проблемами. А тим паче хлопці, дівчата, які працюють на вулиці і кожного дня бачать ДТП, приїжджають на сімейні сварки, де діти не завжди у належних умовах. Це дуже давить на психіку. У деяких починаються проблеми вдома, бо нервова система від цього страждає. Це робота не для кожного. Вона дуже важка і не кожному вона під силу», – поділився Олександр Вовченко. 

Читайте також: У Луцьку шукають 109 нових поліцейських

А відтак усіх, хто має намір вступити до лав патрульної поліції, просять ще раз зважити власні сили та усвідомити той факт, що робота легкою не буде. 

«Я дуже хотів би попросити тих, хто пробуватиме вступити у лави патрульної поліції, щоб віднеслися відповідально і розуміли, чи воно дійсно їм потрібно. Не хотілося б, щоб знову всі оділи рожеві окуляри. Це серйозна робота, відповідальна та небезпечна. Кожне патрулювання може бути останнім», – зазначив начальник патрульної поліції.

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром