У Луцьку – найдешевші в країні  новорічні ялинки 

10 Грудня 2020, 14:32
Фото ілюстративне 3796
Фото ілюстративне

У Держлісагентстві розповіли, що державні лісгоспи активно готуються до відкриття ялинкових базарів 10 грудня.

Лісівники планують реалізувати в цьому році більше 500 тисяч соснових дерев. Вибрати можна буде на будь-який смак: продаватимуть сосну звичайну, сосну Палласа (кримську), ялинку європейську, ялинку білу (піхту).  Про це інформує пресслужба Національної екологічної ради. 

Середня ціна деревця – 75 грн. Ціни по регіонах відрізняються. Якщо взяти обласні центри, то найдешевші ялинки за ціною від 48 до 65 гривень – в Харкові, Полтаві, Сумах та Луцьку, а найдорожчі - у Києві, Чернівцях та Івано-Франківську за ціною від 109 до 120 гривень. Це тарифи лісгоспів. Не виключено, що продавці додадуть свої торгові відсотки.

Прихильники штучних ялинок стверджують, що офіційна вирубка дерев на Новий рік завдає шкоди природі. Це не зовсім так. Деревця спеціально вирощують до Нового року на плантаціях або вирубують там, де звичайний ліс не росте, наприклад, під лініями електропередачі.

Для того, щоб виростити метрову красуню з насіння, знадобиться мінімум 7-9 років. А середній вік новорічних дерев - 12-15 років. За цей час вони сягають не менше двох метрів.

Щоб купити правильне дерево, краще відправитися на офіційний ялинковий базар, де продавці видають квитанцію і можуть показати документи на заготовку і транспортування. А ось живі новорічні дерева, що продаються з рук, швидше за все, зрубали браконьєри. Від таких краще відмовитися, щоб не стати посібниками варварського знищення лісу.

Читайте також: Луцьк потерпає від ожеледиці: фото «слизького» міста

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром