За що похвалили луцьких поліцейських польські колеги

19 Листопада 2015, 09:12
3249

Охоронці закону і порядку із-за закордону закликали колег не порушувати права людини та відзначили добрі теоретичні знання волинських поліцейських.

Про підсумок теоретично-практичного навчання з прав людини розповіли комендант поліції з прав захисту людини Республіки Польща Кшиштоф Лашкевич та уповноважений з прав захисту людини Люблінського воєводський комендант поліції Едіта Ная у середу, 18 листопада, під час прес-конференції.

Триденний курс навчання від польських поліцейських був спрямований не лише на подання теорії, а й на проведення практичних занять.

«Ми не приїхали до України з якоюсь особливою програмою навчання, а привезли із собою ту, за якою працюють наші поліцейські. Завданням було показати, на скільки важливим є не порушувати права людини. Поліцейський завжди має спершу спробувати встановити контакт, а силові дії можна чинити лише у крайніх випадках», – зауважив Кшиштоф Лашкевич.

Комендант польської поліції також зазначив, що молоді чоловіки та жінки, які вирішили стати волинськими полісменами, мають доволі непоганий рівень теоретичних знань щодо прав людини. Окрім того, велика частина новобранців чудово володіє англійською мовою. Підводячи підсумок кількаденної роботи, Кшиштоф Лашкевич назвав волинських поліцейських «діамантом, який ще потрібно огранювати» і зазначив, що місія їхнього перебування на Волині була доволі успішною.

Едіта Ная також похвалила луцьких колег і зауважила, що протягом навчання вони виявляли велике зацікавлення.

«Впевнена, що молоді люди не зганьблять поліцейську форму. Надіюся, що вони свідомі того, що тепер стануть поліцейськими на усе своє життя», – сказала вона.

Виконувач обов’язків начальника управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига зазначив, що такі навчання є доволі доречними, адже поліцейські можуть осмислити і засвоїти досвід закордонних колег. Він впевнений, що поліцейські мають уміти працювати з людьми та навчитися перейматися проблемою кожного громадянина.

Також, за словами Петра Шпиги, не менш важливим завданням поліцейських є повернення довіри людей до праці правоохоронних органів.


Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром