Луцькі волейболістки підкорюють Всеукраїнську Універсіаду

11 Червня 2017, 09:13
4045

Представниці СНУ ім. Лесі Українки у вирішальному протистоянні були сильнішими за команду з Тернополя, а як мінімум четверо наших дівчат мають всі шанси зіграти на світових змаганнях у Тайбеї.

Опівдні спортивний зал обласної ДЮСШ починав смакувати головну битву Універсіади-2017. До фіналу прогнозовано пробилися дівчата з Луцька та Тернополя, у яких одна від одної секретів уже не залишилося. Для волейболісток гостьової команди ця гра була дуже принциповою, адже у битві за медалі жіночої Суперліги вирішальні протистояння вони програли саме «Волині-Університету».

Утім, «з місця в кар’єр» почали саме волинянки, і за рахунку 7:3 головний тренер Тернополя Віктор Туркула мусив розворушити підопічних першим тайм-аутом. Спочатку гостям це вдавалося, однак під акомпанемент особливих старань Марини Скрипник та Ірини Собчук середина партії знову була за підопічними Богуслава Галицького – 17:12. А далі почалися проблеми з прийомом і –дві «двадцятки» на табло. Вони ж змусили керманича лучанок терміново підключити южненський «десант» – Діану Карпець. Вийшло якнайкраще – дівчата з Тернополя помітно занервували, а вбивчий «контрольний» від Тетяни Яцків зафіксував перемогу Луцька у першій партії – 25:20.


1

Після матчу Богуслав Андрійович зізнався – найважче було у другому ігровому відрізку. На його початку волинянки виглядали десь трохи розгублено – 6:12 на табло були тому підтвердженням. Втім, черговий тайм-аут та впевнена гра на блоці у виконанні Рудик, Скрипник та Карпець виправили ситуацію – 15:14. Нога в ногу, м’яч у м’яч, команди знову підійшли до магічного рахунку 20:20. А головний тренер луцького колективу в «коаліцію» до Діани Карпець «висадив до Нормандії» її колегу Катерину Дуднік. Тепер у дівчат вийшло зі скрипом, однак помилка підопічних Віктора Туркули у вирішальний момент зіграла свою роль – 25:23.

«Партія відпочинку» – таке неофіційне поняття є серед вболівальників чоловічого великого тенісу, коли один із суперників виграє за сетами 2:0. Так вийшло і у волинських волейболісток, які у третьому ігровому відрізку постійно змушені були наздоганяти опоненток у рахунку – 4:8, 9:15, а закінчили її поразкою 20:25. Втім, Богуслав Галицький серйозно налаштував дівчат на четверту партію, де грали уже чисто луцькі дівчата. І саме цей ігровий відрізок став найбільш впевненим і, як то кажуть, чистим у їх виконанні. Переломним, мабуть, став відрізок у середині партії за рахунку 14:9: спочатку наша пасуюча – Олена Рудик – шикарно підловила суперниць у напівпозиції, а потім зусиллями ліберо Анастасії Карасьової та її партнерок лучанки витягнули неймовірний за тривалістю розіграш, змусивши суперниць капітулювати після шести-семи потужних спроб забити!


1

Після такого оговтатися було вже нереально: Тетяна Яцків, Любов Ужва та Людмила Осачук влаштували «бомбардування» суперниць, а на рахунку останньої з них – вирішальний м’яч, який зафіксував 25:16 та підсумкові 3:1 на користь Луцька у фінальному матчі Універсіади. Після цього Богуслав Галицький владно скомандував усім шикуватися, а переможці та призери змагань отримали відповідні дипломи та медалі.

Після гри гріх було не поцікавитися у керманича волейболісток, чи готуємо когось на Всесвітню Універсіаду, яка у серпні-вересні відбудеться у Тайбеї. Він розповів, що з наших дівчат хочуть брати Тетяну Яцків, Любов Ужву, Людмилу Осачук та Олену Рудик. «Утім, ми будемо бачити, чи потрібна нам ця участь в Універсіаді, адже майже на все літо Луцьк позбудеться левової частки основного складу і не зможе підготуватися як слід до наступного сезону», - відзначив Богуслав Галицький. І потім заспокоїв словами, що якщо буде треба, то дівчата, звичайно ж, поїдуть на наймасштабніші студентські змагання світу. А поки такі питання вирішуються – браво, дівчата! Браво, Луцьк!













































1


 

Дмитро КУЗНЄЦОВ

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром