У Луцьку презентують німецьку виставку «Злам на Сході. Життя змінюється»

07 Грудня 2020, 13:48
У Луцьку презентують німецьку виставку «Злам на Сході. Життя змінюється» 2770
У Луцьку презентують німецьку виставку «Злам на Сході. Життя змінюється»

У Луцьку покажуть виставку «Злам на Сході. Життя змінюється», яка розповідає про період об’єднання Федеративної Республіки Німеччина з Німецькою Демократичною Республікою. 

Презентація відбудеться 8 грудня о 12:00 біля приміщення факультету історії, політології та національної безпеки Волинського національного університету імені Лесі Українки (вул. Шопена, 24). Про це інформують організатори.

«20 плакатів ведуть нас через часи після єдності – через добрі та погані часи. З одного боку, для багатьох існує вихід у напрямку Заходу через те, що на Сході, очевидно, не можна більше нічого здобути; врегулювання питань, пов’язаних з економікою  НДР, та відомство управління державним майном у нових федеральних землях (відомство Тройханд), яке швидко стає словом, яке не має значення. З іншого боку, відбувається реабілітація міст, які занепали за роки безгосподарності; у 90-х роках хвиля «остальгії» прокотилася по країні. А сьогодні у Німеччині? Вони розділені чи об’єднані? Чи те й інше?  Чим цей німецький досвід близький Україні? Як подолати умовний поділ на східних і західних українців бажанням творити одну державу – незалежну Україну?» – йдеться в анонсі.

Про це і інші подібні питання поговорять на презентації.

Експозицію «Злам на Сході. Життя змінюється» організовано в рамках Тижнів Німеччини в Україні, які цього року присвячені 30-тій річниці возз’єднання Німеччини після падіння Берлінської стіни.

Виставка створена Німецьким федеральним фондом дослідження диктатури Соціалістичної єдиної партії Німеччини (СЄПН) та Уповноваженим Федерального уряду у справах нових федеральних земель.

Читайте такожУ Луцьку експонують виставку «Воїни. Історія українського війська»

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром