Світові тенденції мистецтва: у Музеї Корсаків відкрили нову виставку

05 Грудня 2020, 12:06
3704

У Музеї сучасного мистецтва Корсаків відкрили виставку актуального мистецтва художника Андрія Зелинського.

Виставку «Попередні висновки» відкрили 4 грудня у стінах Музею сучасного українського мистецтва. Відкриття експозиції привернуло увагу багатьох поціновувачів мистецтва, тому, із дотриманням усіх карантинних вимог, у залі було людно.

Андрій Зелинський займається актуальним мистецтвом, дизайном та системою культурної ревізії, працював артдиректором та художником кіно. Митець часто читає лекції і є учасником багатьох виставок та симпозіумів. Він характеризує себе як «производитель наглядных пособий» (ред. – «виробник наочних посібників»).

«Це світові тенденції мистецтва. Не лише українські. І мені звичайно ж це подобається. Не уявляю як би я творив, якби мені це було не до вподоби», – підкреслив художник.

Серед натовпу поціновувачів актуального мистецтва також була присутня сім’я Корсаків і, зокрема, Леся Корсак, керівна партнерка музею. Лесю Корсак називають «душею» музею і саме вона відкривала цю виставку разом із Андрієм Зелинським.

«Ми стараємося показувати сучасне та якісне українське мистецтво в усіх напрямках, в яких воно існує. Цей проєкт Андрія Зелинського, який ми зараз бачимо, можливо не є усім зрозумілим. Але ця творчість є якісна, патріотична, змушує замислитись й має свого глядача і право на існування. І цього не відбереш», – зауважує керівниця музею.

Виставка «Попередні висновки» триватиме до 10 січня, тому кожен, хто цікавиться актуальним мистецтвом (відеографіка, принти, стріт-арт, відеоарт тощо) зможе відвідати її та поринути у світ Андрія Зелинського.









Софія ЛУЧУК

Читайте такожНіж, ведмедик, фен: у Луцьку відкрили виставку про предмети, якими вчиняли насильство

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром