Екс-мер висловив свою думку про нову Конституцію

18 Листопада 2015, 11:40
3460

Лучанам розповіли, чому не працює чинна Конституція, й обговорили проект концепції законопроекту про підготовку нового основного державного документа.

Громадська зустріч щодо конституційної реформи відбулася у середу, 18 листопада, за участі фахівців у правовій сфері, народного депутата України першого скликання Андрія Бондарчука та колишнього міського голови Луцька Богдана Шиби.

Організатори проекту переконані, що робота над Конституцією – це максимально широкий процес, в якому має брати участь кожен громадянин. За всю історію незалежності, за їхніми словами, українці не мали такої можливості. Оновити Конституцію вважають за потрібне, як етап завершення революції.

У новому документі мають діяти реальні механізми та оптимальна система контролю й управління в державі. Затвердити документ можуть лише за умови проведення всеукраїнського референдуму.

Богдан Шиба висловив свою думку щодо оновлення Конституції. Політик впевнений, що відразу кардинально поміняти старе на нове не можна, адже у період зміни може виникнути анархія.

«Кожного разу коли будь-хто із громадян України відчуває несправедливість у ставленні до себе з боку держави, починає сумніватися в тому, чи насправді досконалою є Конституція. Хай як влада країни не старалася, у нас не виходить провести процес декомунізації та де радянізації, а партії, які ми створюємо, схожі на КПРС. Виною цьому є і чинна конституція, яка не відповідає духові часу», – зазначив Богдан Шиба.

Проте політик також вважає, що країна не зможе напрацювати повноцінного проекту, поки не буде громадського контролю за виконанням конституції.

Андрій Бондарчук, який був присутній при оголошенні незалежності України та під час прийняття найважливіших документів, вважає, що думати про законодавчі проблеми потрібно навіть у важкий час для країни. Адже якби основний документ держави був досконаліший, а громадяни дотримувалися б його законів, тоді й у країні був би лад.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром