Поліщук розповів, які плани має на територію Старого ринку

03 Грудня 2020, 16:45
4281

Мер Луцька Ігор Поліщук розповів, чи продовжуватиме впорядкування території Центрального ринку та прилеглих територій і що саме планує там зробити.

Так, за його словами, територія під стінами Луцького замку має стати прикрасою Луцька, але водночас залишатися функціональною. Про це йдеться на сайті Луцькради.

«Під час судового розгляду справи про перенесення ринку, зокрема його правої частини, ми виграли суд у першій інстанції. Суд відмовив у задоволенні позову Волинській обласній спілці споживчих товариств щодо скасування рішення міської ради. Також ми виграли апеляцію. Однак, коли справа дійшла до Верховного Суду України, він постановив направити справу на новий розгляд до першої інстанції. Сьогодні справу розглядає Господарський суд Волинської області.

Проаналізувавши, як колишній юрист, деталі справи, я сподіваюся, що рішення буде прийняте на нашу користь. І після цього ми далі працюватимемо над перенесенням Центрального ринку», – розповів Поліщук.

Варто зауважити, що провели всеукраїнський архітектурний конкурс на предмет того, що буде з територіями в Старому місті, і всі три роботи, які було визнано переможцями, не передбачають жодної багатоквартирної забудови чи великих торгових центрів.

«Там буде гарна площа, що сполучатиме Старе місто та центральний парк. Її вигляд відповідатиме тому місцю, де вона розташована, а це біля перлини нашого міста – Луцького замку. Вона має стати прикрасою Луцька, й водночас залишатися функціональною. Може залишитися торгівля харчовими продуктами в павільйоні, який необхідно реконструювати під той проєкт площі, що буде затверджений. На площі будуть відбуватися різноманітні масові заходи, створено оглядові майданчики, сквери, прогулянкові доріжки для того, щоб можна було споглядати красу замку Любарта, Старого міста. Тому ми будемо продовжувати роботу щодо перенесення Старого ринку та облаштування там площі», – поділився планами мер.

Читайте такожМер Луцька оголосив, коли затвердять Генеральний план міста

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром