На Волині розпочали інституційний аудит шкіл: «першопрохідцем» став Гіркополонківський ліцей 

03 Грудня 2020, 15:05
Гіркополонківський ліцей 5936
Гіркополонківський ліцей

На Волині розпочалось зовнішнє оцінювання діяльності закладів освіти.

Гіркополонківський ліцей Луцького району став одним з «першопрохідців» інституційного аудиту в області. Протягом 10 робочих днів (з 25 листопада до 8 грудня 2020 року) експерти вивчають та аналізують якість надання освітніх послуг у школі. Про це повідомили у Державній службі якості освіти.

Експертною групою, до складу якої включено як фахівців управління Державної служби якості освіти у Волинській області, так і незалежних освітніх експертів, здійснюють оцінювання діяльності закладу освіти за чотирма напрямами: освітнє середовище, педагогічна діяльність, система оцінювання здобувачів освіти та управлінські процеси.  

Завдання експертів – виявити найкращі складові освітнього простору закладу і такі, що потребують покращення; визначити, що в роботі педагогів заслуговує підтримки, а що потрібно вдосконалити; чи справедливо школа оцінює навчальні здобутки дітей, і як зробити це оцінювання ще більш ефективним; наскільки управлінські процеси закладу сприяють облаштуванню дружнього до дітей і ефективного шкільного життя та підвищенню якості освіти.

По завершенню оцінювання діяльності закладу освіти експертна група надасть відповідний висновок та рекомендації.

Плани проведення інституційних аудитів та заходів державного нагляду (контролю) закладів освіти області на 2021 рік уже затверджені та оприлюднені Державною службою якості освіти України.

Читайте також: Волинський центр зайнятості оголосив конкурс малюнків для молоді

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром