Лише у Луцьку і Києві грають у диск-гольф

08 Червня 2017, 17:03
2561

В Україні у диск-гольф почали грати у 2017 році, коли група активістів отримала гранд від Всесвітньої Федерації Диск-Гольфу на дві професійні корзини та 20 спеціальних дисків. Одна з корзин знаходиться у Луцьку, а інша – у Києві.

Луцьк – одне з двох міст в Україні, де грають у гру з літаючими дисками – диск-гольф, повідомляє Громадське.Волинь

Диск-гольф, або фрисбі-гольф, – вид спорту з диском, де гравці, змагаючись, намагаються пройти відрізки від стартової точки – «ті» – до мішені (корзини), зробивши найменшу кількість кидків, кожний наступний кидок виконується з місця зупинки диска.

«На початку для новачків буде достатньо і одного диска, він називається – путтер, яким кидають ближні кидки. Цікавість гри в тому, що ти ходиш по природі, ставиш корзину в мальовничих місцях і змагаєшся в точності кидка. Відповідно, це напрацьовує механіку кидка, точність кидка, координацію», – розповідає гравець у диск-гольф, лучаниин Максим Нечипорук.

Диск-гольф, на відміну від класичного гольфу, доступніший і демократичний вид спорту. Певних вимог до форми одягу немає, для початку гравцеві буде досить пари дисків, щоб почати грати. Майже всі парки для диск-гольфу – безкоштовні.

«Для мене круто, що проводжу час зі своїми друзями в парку, ми постійно там кидаємо та розвиваємо нові техніки кидків», – розповів Олександр Слепухін.

Диск-гольф у світі почав активно розвиватись з 1982 року, проте останні п’ять років ця гра набула шаленої популярності в США та у країнах Скандинавії. В Україні у диск-гольф почали грати у 2017 році, коли група активістів отримала гранд від Всесвітньої Федерації Диск-Гольфу на дві професійні корзини та 20 спеціальних дисків. Одна з корзин знаходиться у Луцьку, а інша – у Києві.

«У Луцьку регулярно кожні вихідні проходять ігри. Будь-хто з бажаючих може прийти і безкоштовно пограти»,  – запевнив очільник спільноти «Луцьк диск-гольф» Богдан Алексєєв.

Анонси ігор публікують у відкритій спільноті Lutsk Disc Golf у Facebook.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром