Docudays UA на Волині: показали фільм про підлітків, із якими батьки втратили порозуміння

02 Грудня 2020, 09:14
Кадр з фільму «Панки» 2467
Кадр з фільму «Панки»

У Луцьку провели другий онлайн-вечір документального кіно Docudays UA. Він присвячений молодіжній тематиці.

1 грудня дивилися фільм «Панки». Зняла його нідерландська режисерка Масья Омс.

Він про підлітків, із якими батьки втратили порозуміння. Підлітки добровільно перебувають на віддаленій фермі у Франції. Вони разом із психологинею намагаються зрозуміти себе і зовнішній світ, світ дорослих і хочуть спробувати порозумітися з цим світом.

Учасників та учасниць вразило те, що з підлітками працюють психологи. В Україні такого немає, на жаль.

«А ще більше вразило, що працюють не лише з підлітками, а й з батьками. Дуже добре було видно по діалогу між батьком і сином, в чому причина їхніх стосунків. Чому дитина себе так поводить, а не просто народилася такою. Відносини в сім’ї вплинули на героя фільму. Дуже хотілося б, щоб у нас в Україні були такі центри, була психологічна підтримка», – зауважила учасниця фестивалю Олена.

Координаторка Волинського пресклубу Богдана Стельмах додала, що так, в нас в Україні не існує таких реабілітаційних центрів. «У нас одразу виправні колонії, або ставлять на облік у поліції, проводять роз'яснювальні роботи, сварять, але не заглиблюються в причину, чому саме так стається», – пояснила Богдана Стельмах.

Нагадаємо, 30 листопада стартував фестиваль документального кіно. Розпочали його з фільму «Хороша смерть». Триватиме Docudays UA на Волині до 4 грудня включно. 2 грудня покажуть кіно «За кордоном», 3 грудня – «Про звірів та людей» і 4 грудня – «Причина».

Читайте також: На Волині «Хорошою смертю» стартував фестиваль документального кіно Docudaus UA 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром