У Луцьку знають, як покращити енергетичний розвиток міста

17 Листопада 2015, 16:43
5063

Представили оновлений план енергетичного розвитку Луцька на 2012-2025 роки.

Про основні завдання щодо його реалізації обговорили на зустрічі з представниками Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО у вівторок, 17 листопада.

Начальник департаменту енергозбереження Костянтин Патракеєв розповів, що Луцьк ще з 2009 року взяв зобов'язання зменшити викиди СО2 на 20% до 2020 року. Проте у зв’язку зі змінами, що відбулися, програму вирішили доопрацювати і продовжити ще на п'ять років. Новий її варіант ухвалили на сесії міської ради у жовтні.

Проект складається із трьох великих документів – план дій, інвестиційна стратегія та каталог енергоефективних проектів. А також охоплює сім основних напрямків – теплопостачання, водопостачання, водовідведення, зовнішнє освітлення, сектор озеленення, громадські будівлі та поводження з твердими побутовими відходами.

Основними учасниками реалізації програм мають виступити міська рада, виконавчий комітет, громадські організації та жителі міста.

Також Костянтин Патракеєв зауважив, що у проекті розраховано, скільки грошей потрібно буде залучити у кожний сектор. Для цього були враховані прогнози вартості енергоносіїв, а також брали до уваги і план розвитку України – ВВП та інфляцію.  За рахунок показників вирахували індекс росту цін.

«В результаті сподіваємося скоротити викиди СО2 більш, ніж на 30%», – зазначив начальник департаменту енергозбереження.

Окрім того очікуються значні грошові заощадження.

«Це тільки екскурсний огляд програми, проте його реалізація співпадає з напрямками,  якими займається НЕФКО», – зауважив Костянтин Патракеєв.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром