Центр: в історичній зоні зводять висотну будівлю

17 Листопада 2015, 15:20
4972

На вулиці Гаврилюка вже побудували шість поверхів споруди, яка порушує вимоги зони регульованої забудови.

За словами краєзнавця Ігоря Левчука, після того як нещодавно зрізали дерева на вулиці Лесі Українки, відкрився чудовий вигляд на неоднозначну забудову на вулиці Гаврилюка. Наразі зведено шість поверхів.

«Порушено вимоги регульованої забудови, зокрема поверховість в історичній зоні міста. Також новобудова ламатиме сталий архітектурний горизонт забудови: не буде дотримано усіх ліній історичної забудови міста. Також порушено засади архітектоніки площі», – каже Ігор Левчук.

До слова, досі у Луцьку не затверджено проект ареалу історичної забудови, який охоплюватиме територію від Старого міста до кінотеатр «Промінь». На думку краєзнавця, відсутність такого документа сприяє знищенню історичної частини міста.   

Питання скандального будівництва активісти порушили у спільноті «Збережемо древній Луцьк». Вони намагаються зупинити зведення будівлі, а також з’ясувати, хто видав такий дозвіл.

«Це не просто самочинне будівництво, але й самоправство. А це вже категорія кримінального законодавства», – зазначає Ігор Левчук.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром