Чому Луцьк доведеться перекопати

17 Листопада 2015, 16:07
3769

Міська влада та представники Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО обговорили оновлений план енергетичного розвитку міста на 2012-2015 роки.

Зустріч відбулася у вівторок, 17 листопада,  у Центрі надання адміністративних послуг.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлєв зауважив, що співробітництво з НЕФКО вже на доволі хорошому рівні, тож міська влада продовжуватиме співпрацю з корпорацією та сподівається реалізувати ще багато планів за її допомогою.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що наразі підприємства Луцька вже шикуються у чергу з енергозберігальними проектами, тож подальша співпраця буде корисною для міста.

Інвестиційний менеджер НЕФКО Амунд Бейтніс розповів, що наразі одним з наймасштабніших проектів, які планують реалізувати в місті, є модернізація «Луцьктепла».

«Ми сподіваємося, що після написання усіх технічних завдань проект буде реалізовано найближчим часом», – зауважив Амунд Бейтніс.

Загалом у межах проекту модернізації «Луцьктепла» мають намір зробити реконструкцію комунального підприємства, зменшити споживання енергії та забезпечити якісну роботу і якісні послуги.

Окрім того, у планах – вивести з експлуатації підвальні котельні, модернізувати центральні теплові пункти, налагодити систему моніторингу, а також влаштувати індивідуальні теплові пункти у багатоквартирних будинках та встановити котел на альтернативному паливі.

«Ми пройшли етап відбору консультантів для реалізації проекту.  Одним з них буде датська фірма.  А зустріч відбудеться вже наступного тижня», – розповіла заступник директора з фінансово-економічних питань ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна.

Роботи з реалізації проекту планують розпочати уже після завершення опалювального сезону.

«Для цього потрібно буде перекопати більшу частину міста», – зауважив Тарас Яковлєв.

Проте завдяки проекту можна буде зменшити використання газу, скоротити втрати води через протікання та прориви труб та покращити умови праці робітників.

Окрім того, на розгляд представників корпорації НЕФКО міська влада подала 41 об’єкт,  де напрацьовані проекти енергозберігаючих технологій.

«Ми маємо 41 об’єкт, проте зменшимо перелік до тієї кількості, яка може бути профінансована. Цей перелік є хорошим початком і нам буде потрібна активна допомога міста. Краще, щоб термін окупності цих проектів не перевищував п’ять років», – зазначив представник НЕФКО Карл Хілстрьом.





Коментарі
17 Листопада 2015, 18:17
Будуть робити наші-гроші на вітер!
18 Листопада 2015, 04:58
В нас вже двічі копали. Благоустрій відновлюють 4 роки!
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром