Місце на сміттєзвалищі біля Луцька закінчується, – екологи

06 Червня 2017, 14:49
2019

Сміттєвий полігон біля Луцька переповнений, екологи стверджують, що його потужностей надого не вистачить.

Потужностей сміттєвого полігону у селі Брище Луцького району вистачить лише до кінця цього року, – про це йшлося під час оперативної наради в облдержадміністрації сьогодні, 6 червня, повідомляє Волинська правда.

Начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук зауважив, що міській владі Луцька, району та області треба негайно втручатися у процес вирішення сміттєвої проблеми у Луцьку. Адже, на переконання Ткачука, полігон у Брищі вичерпає свої можливості вже до кінця цього року.

«Треба негайно включатися, аби не допустити ситуації, яка сталася у Львові», – сказав Ткачук. За його словами, від скупчення сміття утворюється отруйний фільтрат, який іде за межі полігону та отруює землі сільськогосподарського призначення.

Читайте також: Центр: сміття, що плаває у фонтанах, викликає огиду

Через це вже місяць тому Держекоінспекція надіслала Луцькраді лист з вимогою зробити рекультивацію старого полігону, а також облаштувати бар’єрні ємкості, для прикладу, бетонні споруди, аби отруйна речовина не витікала за межі полігону. До того ж, екологи вимагають від мерії передбачити будівництво нового полігону. Щоправда, як розповів Ткачук, реакції від мерії на ці вимоги досі немає

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром