У бібліотеці для дорослих відбулася година пам'яті «Стражденний біль голодної країни»

26 Листопада 2020, 17:22
1609

З нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій працівники Луцької центральної міської бібліотеки для дорослих провели годину пам’яті «Стражденний біль голодної країни».

Захід відбувся 26 листопада.

Ведуча заходу, провідна бібліотекарка Надія Шатрова, розповіла про трагічні сторінки в історії українського народу, які примушують стискатись людські серця. Учні 7-Б класу школи №17 дізналися про історію, причини та страшні наслідки, яка могла б зупинити життя всієї нації. Діти з хвилюванням переглянули фільм «Голодомор. Великий злам» (98-й фільм із документального циклу «Невідома Україна. Нариси нашої історії»). На завершення заходу бібліотекарі разом з учнями запалили свічку пам’яті як спомин про тих, кого сьогодні немає серед нас.

Також в пам’ять жертв голодоморів в центральній міській бібліотеці організували виставку–спогад «Голодомор: не маємо права забути». До уваги користувачів представлені видання, в яких розповідається про головні причини найжахливішої за масштабами та перебігом подій трагедії, що пережив український народ.

Майже всі книги написані на основі детального вивчення історії. В них використано документальні матеріали та свідчення очевидців – тих, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль, спричинені тоталітарним режимом.

Книжкова виставка функціонує з 25 по 30 листопада в фоє бібліотеки.


Читайте також: Альтернатива тюрмам: у Мін'юсті презентували фільм «Не Про Ґрати»

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром