Освітяни вимагають офіційного вибачення від журналістів

17 Листопада 2015, 11:50
3104

Керівники комунальних закладів освіти підписали колективне звернення до журналістів ІА «Волинські новини», де вимагають спростувати наклеп стосовно них і понести відповідальність за перехід межі моральності.

Колективне звернення керівників закладів освіти оголосив у вівторок, 17 листопада, під час оперативної наради начальник управління освіти Олег Гребенюк.

Він зазначив, що під час передвиборчої кампанії на посаду міського голови на сторінках ІА «Волинські новини» журналісти публікували звинувачення у хабарництві усіх директорів шкіл і завідувачів дошкільних закладів, інформацію про залякування педагогічних колективів та піклувальних рад та неналежне використання коштів міського бюджету в освітній сфері.

Звинувачення публікували зокрема у таких матеріалах: «Лучани можуть обирати завідувачів дошкільних закладів», «Луцьких вихователів залякують і змушують голосувати «правильно» , « Міськрада «відмивала» гроші на дошкільному харчуванні» тощо.

«Журналісти ІА «Волинські новини» ставили за мету викликати недовіру у лучан, ворожнечу та протистояння серед педагогів міста та батьківської громади. Ми глибоко обурені звинуваченнями, за які авторам публікацій потрібно нести відповідальність. Вимагаємо спростування і офіційного вибачення», – зазначив Олег Гребенюк.

Освітяни вважають, що працівники видання переступили межу моральності заради своїх корисливих інтересів та висловлюють недовіру «таким майстрам журналістики і таким спеціалістам політики».

Коментарі
17 Листопада 2015, 15:19
Молодці.Треба вміти себе захищати.
17 Листопада 2015, 22:24
від чого захищати, якщо це неправда, то чому на це реагувати
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром