На Театральному майдані через інсталяцію зі взуття розповіли про насильство

25 Листопада 2020, 16:45
2363

В центрі Луцька 25 листопада відбулася акція «Не мовчи – насильство руйнує життя!». Таким заходом привертали увагу до теми протидії насильства.

Метою акції є інформування суспільства про насильство та протистояння цьому соціальному явищу. 

Організаторами акції виступив Департамент соціального захисту населення Волинської ОДА спільно з Головним управлінням Національної поліції у Волинській області, Департаментом сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради та Волинським обласним центром зайнятості.

«Таку акцію у світі проводять з 1991 року, вона дає можливість достукатися до людей і наголосити, що якщо є проблема, то про неї не можна мовчати. Саме тому ми щороку доєднуємося до Всесвітньої акції. Цього року ми разом із поліцією представляємо інсталяцію, де показано взуття тих, хто страждав від насильства, а також словесно передаємо їх стан і думки щодо цього», – зауважила заступниця директора Департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА Оксана Гобот.

Вона додала, що чим більше інформації буде донесено до людей, які зазнають різних форм насильства, то тим легше їм буде звернутися по допомогу. Оксана Гобот висловила надію, що наша держава ніколи не попаде в статистику тих держав, де рейтинг насильства в сім’ї високий.

Поліція також вчила людей розрізняти насильство. Для цього склали спеціальні брошури із різними ситуаціями, які поліцейські просили людей пояснити, а також самі розказували, як в представлених ситуаціях діяти.

«Акція «16 днів проти насильства» триває по всій Україні, тому на Волині поліція теж до неї долучилася. Ми через історії намагаємося донести людям, що потрібно відрізняти конфлікт від насильства та вчимо, як потрібно діяти в таких ситуаціях. Як показує практика, люди не вміють розрізняти звичайний конфлікт від насильства», – розповів старший інспектор з особливих доручень відділу зв’язків з громадськістю управління патруля поліції у Волинській області Роман Ткачук.

Акційні заходи будуть проходити до 10 грудня включно. Сьогодні безпосередньо був День протидії насильства проти жінки, а наступні 16 днів привертатимуть увагу до інших форм проблеми. Наведені статистичні дані показують: лише 10% жінок, що постраждали, звертаються по допомогу. Департамент сім’ї, молоді та спорту міськради намагається максимально інформувати і допомагати таким людям. 













Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром