Виборча ніч Миколи Романюка: перші емоції, вітання та кілька годин сну

16 Листопада 2015, 17:48
3478

Першими Миколу Романюка з перемогою привітали колеги із Волновахи.  

«Вони зателефонували буквально через 10 хвилин після оголошення результатів екзит-полу», розповів Микола Романюк журналісту видання «Район.Луцьк» у понеділок, 16 листопада.

«Багато людей вітали: друзі, колеги. Ще ввечері зателефонував «приватбанківський» товариш і сказав, що у мене тепер потрійна відповідальність. Я, звісно, отримував інформацію з виборчкому про те, скільки протоколів було опрацьовано. Хоча цієї ночі все ж вдалося кілька годин поспати», –  зазначив Микола Романюк.

Міський голова зізнався, що перебуває у хорошому настрої, але водночас і розуміє всю ту відповідальність, яку на себе взяв.

«Безперечно, як кожна людина, яка бере участь у передвиборчих перегонах, я хвилювався. Мені було приємно почути про такий результат, але розумію, що працювати з депутатським корпусом буде непросто. Адже у нас представлено дуже багато партій у міськраді.  Але впевнений, що ми знайдемо спільну мову, тому що я людина компромісів», –  переконаний мер.

Крім того, він сподівається, що політичні амбіції не завадять ефективно працювати новій міськраді.

«Ці депутати, які сьогодні прийшли у раду, якраз попали у такий хороший час: формування плану соціально-економічного розвитку міста, формування бюджету. Вони зможуть вникнути у всі деталі зрозуміти, які наше місто сьогодні має можливості для розвитку. Передвиборчий синдром, як я це називаю, швиденько переростає у поствиборчий і реалії змушують депутатів працювати на спільний результат, а не на задоволення політичних амбіцій», –  розповів Микола Романюк.

Перевагу у 14% над своїм опонентом Олександром Товстенюком він назвав заслугою лучан, які змогли зробити правильний вибір, на його думку.  

«Люди прекрасно розуміли під час цих виборів, що стоїть на кону. Мова тут не про Романюка, Романюк – не основне, були трішки інші речі. Однак я завжди казав, що лучани – мудрі люди, вони вміють оцінювати реальну ситуацію й той стан справ, який є. Я їм щиро вдячний за підтримку», – вважає Микола Романюк.

Розповів мер і про перші справи, які планує реалізувати найближчим часом.

«Сьогодні я вже дав доручення готувати першу сесію Луцької міської ради, але дату ми знатимемо, коли виборчком оголосить офіційно про результати виборів. Також маю на меті якнайшвидше почати спілкування з представниками тих партій, які стали депутатами. Але найперше завдання – це формування бюджету на наступний рік», – зазначив Микола Романюк.

Вже у вівторок, 17 листопада, у міського голови пройдуть перші після виборів робочі зустрічі.

«Завтра приїжджають представники Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО, вони пропонують взяти кредит на 5 мільйонів доларів США під доволі низькі відсотки Ці кошти ми направимо на енергозберігаючі технології у бюджетній сфері: школах, садочках тощо», – розповів мер. 

Коментарі
16 Листопада 2015, 20:17
невдумай домовляттиись з укропом
16 Листопада 2015, 20:33
МИКОЛО ЯРОСЛАВОВИЧУ.ЩИРО ВІТАЮ. ВИ МУДРА,ПРОСТА І ЩИРА ЛЮДИНА. З ВАМИ ПРАЦЮВАТИМУТЬ ЛЮДИ А НЕ ПАРТІЇ І ВИ ЗНАЙДЕТЕ З НИМИ СПІЛЬНУ МОВУ.Я ЩИРО БАЖАЛА ВАМ ПЕРЕМОГИ І ЩИРО ВІРЮ, ЩО ПОРУЧ З ВАМИ ЗАВЖДИ БУДЕ УДАЧА.
16 Листопада 2015, 20:46
І знову цей бездарний мер переміг, дуже шкода
16 Листопада 2015, 21:53
Ірина тут плюється,а в іншому місці Товстенюку оди співає!
16 Листопада 2015, 22:28
ПРИ НАРОДЖЕННІ БОГ КОЖНОГО ЧИМСЬ НАДІЛИВ.ОДНОГО КРАСОЮ, ІНШОГО РОЗУМОМ,ТРЕТЬОГО ЗАЗДРІСТЮ. БУДЬ ЛАСКА, БУДЬТЕ ДОБРІШІ,ЖИТТЯ І ТАК ВАЖКЕ. А Є НОВИЙ МЕР-ПОБАЖАЙТЕ ЙОМУ ХОРОШОЇ РОБОТИ НА БЛАГО ЛУЧАН.І ПОБАЧИТЕ-ЗЛОБА У ВАС ПРОЙДЕ. ПОПРОБУЙТЕ.
16 Листопада 2015, 23:49
Із двох зол вибрали найменшою
17 Листопада 2015, 16:24
Якщо врахувати що у місті Луцьку шістдесят сім тисяч чотириста виборців а прийшло проголосувати сорок девять відсотків або тридцять три тисячі чотириста жителів. З них пятдесят шість відсотків проголосувало за Романюка або вісімнадцять тисяч сімсот жителів вибрало мера для міста Луцька при населенні двісті шістнадцять тисяч сто.Навіть немоє одного відсотка населення тож немає меру чим гордитись. Для чого такі вибори якщо лучани не прийшли голосувати значить кандидати були не ті. Питання навіщо держава витрачає такі кошти ! Тіштесь лучани !
17 Листопада 2015, 20:24
ви праві,шановна Лучанко.Ми самі винні, що тратимо гроші на повторні вибори. Прийшло б першого разу девяносто процентів виборців і держава мала б всіх мерів.Маємо те, що маємо. А точніше-який народ-така й влада.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром