В ПУМі нагородили фіналістів XV ігор конкурсу «Ми – волиняни»

22 Листопада 2020, 10:47
1907

На майданчику біля Палацу учнівської молоді нагородили учасників XV ігор конкурсно-пізнавальної програми «Ми – волиняни».  Цьогорічні ігри були присвячені 150-річчю з дня народження Лесі Українки.

З огляду на карантинні обмеження, організатори  провели один заочний тур в онлайн-форматі, який складався з трьох завдань. Учасникам запропонували відповісти на питання вікторини, зняти коротку відеопрезентацію «Ні! Я жива! Я буду вічно жити!» про місця, пов’язані з іменем славної волинянки, на карті світу. Третім завданням було написати колективне есе «Якби я народився 150 років тому в дворянському гнізді Косачів».

До ігор долучилися такі команди:

  1. «Соколята», ліцей №3;
  2. «До джерел», ліцей №27;
  3. «Нащадки Любарта», ліцей №22;
  4. «Думи і мрії», гімназія №4;
  5. «Донька Прометея», інституційний ліцей №8;
  6. «Джерело», професійний ліцей №10;
  7. «Лучани», гімназія №14;
  8. «Первоцвіт», ЗЗСО №15;
  9. «Надія», ЗОШ №25;
  10.  «Лесин дивоцвіт», НВК №26;
  11.  «Юні волиняни», Прилуцький ліцей №29.


Дотримуючись соціального дистанціонування, авторка і керівниця проєкту Любов Дідик урочисто нагородила грамотами, подяками переможців ігор та їхніх керівників. Кожен педагог, який працював зі школярами над конкурсними завданнями, отримав подяку від Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України.

Під час нагородження учасниця команди ліцею №3 «Соколята» висловила подяку організаторам за можливість долучитися до такого цікавого заходу і дізнатися більше про життя і творчість видатної волинянки Лесі Українки.


Конкурс оцінювали журі у такому складі: Геннадій  Бондаренко, голова Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України; Олена Балабаш, заступниця директора з організаційно-творчої роботи; Людмила  Лящук, заступниця директора з методичної роботи; Любов Дідик, керівниця гуртка «Ми-лучани», авторка і керівниця програми; Юлія Турич, керівниця гуртка «Імпровізатори» і Станіслав Слада, технік-оператор оптичного устаткування. Після підбиття підсумків, члени журі розділили місця між командами таким чином: перше місце отримали три команди, друге – чотири і третє – теж чотири.

Найвищу сходинку п’єдесталу в конкурсі розділили команди «Соколята» (ліцей №3), «Думи і мрії» (гімназія №4) і «До джерел» (ліцей №27)».


Найкращі творчі роботи учасників ігор опублікують на офіційному сайті Палацу учнівської молоді https://www.pum-lutsk.org/ впродовж місяця.


Текст і фото Дар’ї ПАВЛЕНКО,

вихованки гуртка «Юний журналіст» ПУМу
 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром