Хокей та соціалізація: у Луцьку обрали переможців конкурсу «Бюджет участі»

21 Листопада 2020, 16:34
Фото ілюстративне 1955
Фото ілюстративне

У результаті інтернет-голосування лучани та мешканці сіл Дачне, Прилуцьке, Жабка, Сапогове відібрали 15 проєктів.

Про це «Суспільному» розповів Сергій Омельчук, заступник директора Департаменту економічної політики Луцької міськради.

На розгляд у конкурсі «Бюджет участі» організатори отримали 60 проєктних ідей, каже заступник директора департаменту економічної політики Луцької міськради Сергій Омельчук. Шляхом голосування лучан відібрали 15, що будуть реалізовані наступного року. На усі проєкти з міського бюджету загалом передбачено 3 мільйони 750 тисяч гривень.

«Максимальне обмеження по проєкту 250 тисяч гривень і більшість проєктів – отримають на реалізацію саме таку суму», – зазначив заступник.

Автори продумували концепцію, далі проєкт потрапляв до відповідальних виконавчих органів. У разі виграшу, ці виконавчі органи робили проєктно-кошторисну документацію і корегували по факту суму на його реалізацію.

Назар Борисов, який займається хокеєм чотири роки, говорить про перемогу проєкту, спрямованого на організацію турнірів і матчів. В інтернет-голосуванні цю ініціативу підтримали 892 лучанина. Зі слів авторки Катерини Бобик, мета проєкту – популяризувати хокей, єдиний зимовий вид спорту на Волині.

За словами тренера Дмитра Цимбала для розвитку хокею 250 тисяч гривень, які отримають наступного року – важливі. З'явиться можливість запросити до Луцька сильні команди сильні різного віку. Гроші витратять на призи, харчування, оренду транспорту, інші потреби в організації хокейних матчів.

Ще одні переможці конкурсу займаються соціалізацією дітей з синдромом Дауна. Щоб діти й наступного року могли навчатися і спілкуватися, їхні батьки подали проєкт «Соціально-творча майстерня та денний догляд для людей з інвалідністю», як розповіла заступниця голови правління громадської організації Катерина Свіщева.

Більшість проєктів-переможців на спортивну, освітню тематики та орієнтовані на поліпшення інфраструктури Луцької громади.

Читайте також: Луцький джаз-клуб закривають до зими

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром