«Ми щодня втрачаємо 120 тисяч доларів», – Петро Пилипюк про черги на кордоні

21 Листопада 2020, 14:07
1287

Генеральний директор міжнародної компанії «Modern-Expo», одного з найбільших волинських експортерів, Петро Пилипюк заявив, що від простою автомобілів на кордоні його підприємство втрачає до 50 мільйонів доларів на рік.

Про це повідомив «Перший канал соціальних новин»

Для вирішення проблеми бізнесмен запропонував створити електронну чергу.

Про це йшлося у п’ятницю, 20 листопада, під час публічної консультації представників уряду з волинськими бізнесменами щодо оновлення Угоди про асоціацію України з ЄС.

 «У нас усіх є спільна велика проблема – транспортна. Зважаючи на розташування Волинської області, питання кордону для нас дуже актуальні», - сказав Петро Пилипюк.

 На думку Петра Пилипюка, дорогі інфраструктурні проєкти, наприклад, будівництво нових переходів – не єдине вирішення проблеми.

«На кордоні – постійні черги. Наші машини простоюють 3-4 дні, а це прямі втрати бізнесу. Ми щодня втрачаємо 120 тисяч доларів, на рік – до 50 мільйонів за простій. Це тільки на Волинській митниці, а «Ягодин» – все ж не єдиний перехід. Давайте щось вирішувати по кордону, бо невдоволення наростає, як снігова куля. Над цим потрібно працювати», - наголосив гендиректор Modern-Expo.

Також чоловік закликає:

 «Давайте зробимо електронну прозору чергу. Щоб водій зареєструвався на митниці і автоматично бачив: скільки годин і де він в черзі. Це означатиме, що водії ночують вдома з сім’ями. Для чого їм 3-4 дні стояти в лісі без жодних зручностей і щось чекати? Це можна зробити без особливих витрат. Є вже навіть програмне забезпечення, алгоритми, які напрацювали підприємства. Просто треба добра воля з боку влади. Ми відкриті до діалогу, але одного нашого бажання мало»

Довідково: 

Майже 5 років в Україні діє Угода про асоціацію з ЄС. Наступного року, згідно з документом, Україна за потреби може оновити положення Угоди для більш ефективної співпраці.
Для формування обґрунтованої позиції української сторони на переговорах з ЄС, Офіс віце-прем’єр-міністерки Ольги Стефанішиної спільно з Центром спільних дій проводить серію публічних консультацій з бізнес-спільнотами в регіонах. Одна з таких консультацій відбулась у Луцьку. На ній був присутній перший заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі сільського господарства України, торговий представник України Тарас Качка.

«Це нагода для калібрування, уточнення наших досягнень, пріоритетів, можливість зрозуміти, чого бізнес хоче, а чого – ні. Ми мали багато обговорень і я щоразу тішуся, що чую набагато більше, ніж очікував. Завдання – зрозуміти, що є обтяжливим в угоді, які є тенденції, як уряд може допомогти: і у стосунках з ЄС, і в запровадженні нових внутрішніх правил», - сказав посадовець.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром