Вертоліт з луцького музею відправили на реставрацію – але літати він все одно не зможе, – соцмережі

01 Червня 2017, 09:41
3264

Вертоліт з луцького музею військової техніки за наказом МО відправили до війскової частини на Полтавський військовий аеродром.

Вчора, 31 травня, у Волинському регіональному музеї військової техніки відбувся демонтаж вертольота Мі-8Т, повідомили на сторінці «Організація Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ✈» у соцмережі.

Директор музею Ігор Пасюк повідомив, що вертоліт відправили на реставрацію до техніко-експлуатаційної частини 18-ї окремої бригади армійської авіації (в/ч А-3384), яка дислокується на Полтавському військовому аеродромі. Як запевнив керівник музею, наказ на транспортування вертольота на реставрацію надало Міноборони України.

Зауважимо, що відреставрований вертоліт мають повернути до музею, «коли будуть гроші», яких, звісно, нразі немає.

Ігор Пасюк повідомив і деталі майбутньої реставрації. За його словами, на вертольоті мають повністю відновити авіоніку – при цьому в «ОВАЛ» запевнили, що про відновлення цього вертольоту до льотного стану не може бути й мови.

Коли ж повстало питання про доцільність відновлення авіоніки на музейному експонаті, то Ігор Пасюк вже досить розпливчасто відповів, що ще дуже велике питання – повернеться цей вертоліт до Луцька чи ні.

Як би там не було, але питань навколо цієї події більше, ніж відповідей, зазначили в «Організації Волинських авіалюбителів», і пообіцяли слідкувати за ситуацією та повідомляти новини щодо цього експоната військового музею Луцька.










 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром