Лучан закликають згадати про Гідність і Свободу

16 Листопада 2015, 10:15
5107

На Театральному майдані,а потім в облмуздрамтеатрі імені Т. Шевченка лучани відзначатимуть День Гідності та Свободи – свято увінчає тематична композиція «Україна незборима зроду, як душа великого народу» за участю влади, духовенства, громадських організацій, учасників Революції Гідності та волонтерів.

Урочистості заплановані на 21 листопада, яке з минулого року є офіційним Днем Гідності і Свободи згідно з президентським указом, інформує прес-служба облдержадміністрації.

На переконання Президента України, це свято розкриває силу духу українського народу у прагненні до свободи та незалежності.

«Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи, – каже Петро Порошенко. – Мені, як Президенту, залишається лише документально засвідчити це і підписати Указ про День Гідності та Свободи, який українці віднині і навіки будуть відзначати 21 листопада».

Попри всі негаразди і труднощі, які випали на долю держави, українцям було до снаги відстоювати це право і в минулому, і нині. Тож це свято супроводжуватиметься в Україні, зокрема й на Волині, не гучними дійствами, адже в країні триває неоголошена війна, а навпаки – заходами, які змушуватимуть кожного громадянина замислитись над ціною перемоги та миру.

У навчальних закладах області проводитимуться тематичні уроки, виховні години, круглі столи. У закладах культури – культурно-мистецькі та інформаційно-просвітницькі заходи. А у храмах, звісно, молитимуться за Україну та її Героїв.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром