Офіцер Держспецзв'язку затриманий у Луцьку за розповсюдження дитячої порнографії

31 Травня 2017, 16:50
5871

В обласному центрі Волині кіберполіцейські викрили співробітника Держслужби спецзв’язку та захисту інформації, який розповсюджував у мережі файли з дитячою порнографією.

В його помешканні у Луцьку правоохоронці вилучили 1,5 Гб відео-файлів із зображеннями порнографічного характеру, повідомили на сайті Національної поліції.

Старший інженер Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України у Волинській області розповсюджував через Інтернет порнографічні відеоролики із зображенням дітей у віці від 7 до 16 років. Для цього зловмисник використовував свій особистий комп’ютер, а контент зберігав на зовнішньому вінчестері.

Займався він цією протиправною діяльністю близько року. Коли про це стало відомо працівникам кіберполіції, за даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України. Оперативники протягом п’яти місяців документували протиправну діяльність зловмисника.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання чоловіка поліцейські вилучили комп’ютер, який він використовував для розповсюдження забороненого контенту, Wi-Fi роутер, кабельний модем та зовнішній вінчестер. На теперішній час вилучену техніку направлено до експертного центру для проведення необхідних експертиз.

Читайте також: Затримали інтернет-шахрая, жертвами якого були і лучани

У межах розпочатого кримінального провадження тривають слідчі дії. Зловмисник надає покази. Вирішується питання щодо оголошення йому підозри. Чоловіку загрожує до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.





 

Коментарі
31 Травня 2017, 20:32
Ще хай скаже звідки в нього таланівські берці.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром