Лучани знову «штурмують» європейські турніри зі стрітболу

31 Травня 2017, 15:05
2392

На міжнародних змаганнях з баскетболу 3 на 3 у чеському місті Острава гравець «Волиньбаскета» Максим Дейна став переможцем у складі збірної України U-18, а вихованка луцького баскетболу Даря Завидна – призером жіночого турніру.

Змагання у Чехії стали уже третіми для збірної стрітболістів віком до 18 років у рамках підготовки до світового чемпіонату. У перших іграх підопічні ще одного представника Волині – Володимира Журжія – впевнено обіграли три чеські колективи – 21:3, 21:5 та 21:10. У півфіналі українці здобули перемогу над суперниками із ще однієї української команди з рахунком 18:9, а у вирішальному протистоянні здолали місцеву команду «Nekendé a Strílé» - 21:9.

Гравець «Волиньбаскета» Максим Дейна відзначає прогрес команди під час зборів, адже починали підготовку хлопці, щойно перейшовши зі звичайного баскетболу. «У цих іграх ми мали на меті якнайменше помилятися, відпрацювати комбінації та зігратися один з одним. Зараз знаходимося у хорошій фізичній готовності. Тепер уже видно, що між нами більше порозуміння на майданчику», – розповів Максим.

«Протягом попередніх турнірів ми, як кажуть, отримували «на горіхи», адже грали проти дорослих колективів. А під час змагань у Остраві я вже визначився з тим, які гравці продовжать підготовку до чемпіонату світу. Головне – є конкуренція у самій збірній, і це дуже тішить», – прокоментував успіх команди її головний тренер Володимир Журжій.

Жіноча національна збірна зі стрітболу, в складі якої виступає вихованка луцького баскетболу Дар’я Завидна, також брала участь у турнірі. Успішну ходу українок на стадії півфіналу перервали чинні чемпіонки світу та майбутні тріумфаторки змагань зі збірної Чехії, а нашим дівчатам до успіху не вистачило мінімуму – 16:17. Утім, у «втішному фіналі» наші баскетболістки переграли суперниць з рахунком 21:14 та здобули бронзові нагороди.

Жіноча збірна України візьме участь на чемпіонаті світу зі стрітболу, що відбудеться у французькому Нанті 17-21 червня. Світовий форум серед баскетболістів до 18 років відбудеться 28 червня – 2 липня у Тайбеї. До цього наші хлопці ще зіграють 4-5 червня на стрітбольному турнірі «Bukovel Cup», і тим самим підсумують перший тренувальний збір, який завершиться 8 червня. А уже за декілька днів відпочинку гравці збірної України U-18 проводитимуть фінальний збір перед всесвітніми ігрищами. 










 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром