Лучани просять вирішити проблему з переповненими маршрутками

15 Листопада 2020, 10:24
3028

У Луцьку зареєстрували петицію щодо проблеми з громадським транспортом, яка виникла через карантинні обмеження.

Петицію зареєстрували на платформі електронної демократії DEM.

Авторка петиції Наталія Грушка, керівниця ГО «Розвиток мікрорайонів міста», зазначає, що через обмеження щодо перевезення пасажирів за кількістю сидячих місць, більшість лучан не можуть дістатися до роботи. Особливо гострою ця проблема є у віддалених мікрорайонах, адже до деяких районів транспорт їздить лише за одним маршрутом.

«Після запровадження електронного квитка та довготривалою зупинкою громадського транспорту з початку введення карантину, в Луцьку і так суттєво зменшилась кількість маршрутних таксі, окремі маршрути з приватних секторів та віддалених мікрорайонів міста відсутні по сьогоднішній день. Відповідно приватні перевізники та КП «Луцьке підприємство електротранспорту» на сьогоднішній день у визначених умовах не забезпечило громадян достатньою кількістю транспорту для перевезення пасажирів з дотриманням карантинних вимог. Все це спричинило значні незручності для жителів Луцької громади, адже кожного дня, попри карантинні обмеження потрібно добиратися на роботу, везти дітей в школу, чи по інших нагальних потребах використовувати громадський транспорт. Але так як перевізники беруть лиш сидячі місця, це спричиняє значну необхідність пасажирів у громадському транспорті, так як сидячих місць у наявних у Луцьку перевізників не вистачає», – йдеться в петиції.

Також авторка розповіла про інцидент, що трапився на Вишкові.

«Враховуючи те, що з мікрорайону Вишків до центру міста їздить один автобус по маршруту 26а через 40 хвилин, і він везе тільки 20 людей, жителі не можуть вчасно добратися на роботу . Відтак у маршрутку зайшло більше пасажирів ніж сидячих місць, як наслідок поліція склала адміністративний протокол на водія та власника маршрутного таксі. Сума штрафу складає більше 50 тисяч гривень», – пише Наталія Грушка.

Лучанка зазначає, що така ситуація загрожує транспортній системі міста. Тому просять Луцьку міську раду розробити терміновий план заходів для вирішення цієї проблеми.

Читайте також: Через Волинь будуть проходити перші в Україні «дороги в розстрочку»

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром