Про гормони, почуття і рівновагу у житті: виставка колажів у Галереї мистецтв

14 Листопада 2020, 14:47
3239

У Нижній залі Галереї мистецтв Національної спілки художників України, що на Лесі Українки, 9 листопада відкрили виставку колажів «Сила гормонів» молодої художниці Світлани Смаль.

Експозицію першої персональної виставки авторки склали дві серії – «Баланс», яку створили у 2018 році, і «Сила гормонів», яка  побачила світ цьогоріч.

«Баланс – це індикатор зрілості людини, це про вихід за межі крайнощів і фанатизму», – так описує цю серію художниця. Своїми роботами вона розповідає про складність і важливість життєвого балансу, небезпеку крайнощів, які змушують людей страждати і почуватися нещасливим. Але бути чи не бути щасливим – кожен має вирішити сам.

В колажах серії «Сила гормонів» мисткиня відтворила багато власних думок і почуттів. Цікаве, часом несподіване поєднання різних елементів-метафор на яскравих основах не лише інтригують, а й викликають певні асоціації, будять уяву і наштовхують на запитання.

«Я багато задумувалася над темою відносин, страждань, почуттів, багато читала і дізнавалася про вплив гормонів на наше життя. Роздумувала про стосунки між людьми, рішення, які приймають люди для себе», – поділилася Світлана Смаль з глядачами своєї першої персональної виставки.

Художниця сподівається, що кожен зможе побачити щось особисте і надихаюче для себе в цих роботах.  Її яскраві колажі зацікавлять тих, хто роздумує про такі важливі речі, як любов і рівновага у житті, шукає сенс буття.

Виставка «Сила гормонів» Світлани Смаль триватиме в Галереї мистецтв ще протягом місяця, художниця запрошує глядачів до безпечного перегляду її робіт наживо.

Довідково: Світлана Смаль народилася 1988 року в м. Рожище Волинської області. За основним фахом Світлана – еколог, у сфері мистецтва з 2016 року. У 2020 році закінчила Луцьке ВПУ будівництва і архітектури за спеціальністю «декоративно-прикладне мистецтво». Її роботи були представлені у Луцьку на різних збірних виставках в Галереї мистецтв ВО НСХУ: «Зимовий салон» (2016), «Молода Волинь» (2016), «Молода Волинь» (2018). Окрім колажів, мисткиня працює у жанрі абстракцій.




Даша ПАВЛЕНКО

Фото авторки та Марії ПИЛИПЧУК

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром