Лучани масово страждають через алергію

30 Травня 2017, 17:09
2133 Джерело: midwestallergy.net

Очікуване потепління різко збільшило на Волині кількість захворювань на сезонну алергію, спричинену цвітінням дерев і трав.

Люди потерпають через набряки очей, кашель, чхання та подразнення внутрішньої слизової оболонки носа, йдеться на сторінках тижневика «Сім'я і дім».

Лікарі констатують: нині значно побільшало пацієнтів із подібною хворобою. Винуватять не лише цвітіння, але й безконтрольне вживання краянами антибіотиків і консервантів у харчах.

За словами завідувача відділення Луцької міської клінічної лікарні Петра Макарчука, мікроскопічний пилок цвіту зазвичай викликає нежить та утруднення носового дихання. Особливо зранку, коли хворі часто чхають. Також в уражених сезонною алергією червоніють подразнені очі, з носа тече характерний водяний слиз.

Подібним пацієнтам лікарі радять менше гуляти природою під час цвітіння, частіше робити домашнє вологе прибирання. Інакше доведеться лягати до лікарні, щоб вичищати плазму крові. Адже подекуди алергія спричиняє небезпечні набряки, навіть викликає хронічну астму. 

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
31 Травня 2017, 13:02
З таким смородом не тільки алергія буде
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром