У Луцьк приїхали науковці з Індії та США

29 Травня 2017, 20:47
2122

Джерело більшості хвороб людини — психологічні проблеми. Від стресів і переживань гинуть нейрони. Також страждають судини. Це зумовлює збої в роботі внутрішніх органів, бо вони недоотримують кров, а з нею — поживні речовини. Тому фізіологічні й психологічні негаразди потрібно розглядати комплексно. Про це йшлося під час ІІІ Міжнародної наукової конференції «Актуальні проблеми психолінгвістики, психології мови та мовлення», яка стартувала в бібліотеці СНУ імені Лесі Українки.

Мета проведення конференції – залучення максимальної кількості людей до проблем, які стосуються мови, мовлення, мовних маніпуляцій, – повідомляє сайт ВРД НСТКУ.

Проблеми сучасної психолінгвістики обговорили науковці майже з усіх обласних центрів України, а також Індії та США.

Науковець Азізуддин Хан, який вивчає вплив мови на процес одужання розповідає:

– На конференцію я підготував презентацію, яка стосується алфавітних складових мов, зокрема, гінді. А головна моя тема – дислексія – захворювання, яке супроводжується ускладненим читанням, тобто люди не можуть читати, попри те, що добре пишуть і розмовляють. В своїй доповіді я зупиняюсь на цих аспектах і детальніше розкриваю сутність цього питання.

Міжнародна конференція триватиме три дні. Стартувавши в бібліотеці вишу, продовжиться наукова зустріч на базі табору «Гарт». Там відбудуться секційні засідання за такими напрямами, як психолінгвістика дискурсу й комунікації, психологія мовлення особистості.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром